Horoscoopelementen

Beoordeling
artikelen: 4 uit 5 gebaseerd op 1 beoordelingen.

Horoscoopelementen: vuurtekens, watertekens, luchttekens en aardetekens


Wist je dat je sterrenbeeld eigenlijk deel is van een van de elementen? Je bent misschien wel een vuurteken, waterteken, luchtteken of aardeteken! In de westerse astrologie zijn alle sterrenbeelden verdeeld in deze vier elementen en men gelooft dat deze elementen grote invloed hebben op je karakter.


Elk van de elementen staat voor persoonlijke eigenschappen en binnen de elementengroep hebben de sterrenbeelden deze eigenschappen gemeen. Elementtekens verschillen in de manier waarop deze persoonlijke eigenschappen worden geuit. Bijvoorbeeld, alle watertekens hebben gemeen dat zij gefocust zijn op mensen en relaties. Maar een Schorpioen heeft het vermogen om door mensen heen te kijken en diepe gesprekken te hebben, Vissen is meer de verzorger en medelevend.


Het is interessant om te begrijpen wat de invloed van een element op je horoscoop is en welke van de andere sterrenbeelden je vergezelt in deze eigenschappen. Daarnaast kan het je verduidelijking geven over het feit dat je soms meer moeite hebt met samenwerken met bepaalde personen. Bijvoorbeeld, een Vuurteken is vol met energie en wil graag snel oplossingen hebben en kan moeite hebben om samen te werken met een Aardeteken, wie eerst wil na denken over dingen om zeker te zijn of de juiste beslissing wordt gemaakt.


In Astrologie helpen de elementen je om te begrijpen waarom je de dingen doet die je doet. Omdat de classificatie makkelijk maar duidelijk is, wordt het makkelijker om andere mensen ook beter te begrijpen. Het kan je helpen om meer effectief te worden in je persoonlijke leven en in je professionele leven.


Vuurtekens horoscoop

Vuurtekens zijn passievol, impulsief en hebben veel energie. Deze sterrenbeelden nemen graag risico’s en zijn op zoek naar avontuur. Zij genieten van nieuwe dingen die hen een adrenaline rush geven. Vuur elementen kunnen onvoorspelbaar en temperamentvol zijn: een kleine vlam kan plotseling ontploffen to een enorm vuur. Deze sterrenbeelden hebben allemaal gemeen dat ze erg moedig zijn. Vuurteken kunnen een beetje egocentrisch zijn en kunnen gevoelens van andere negeren.


Watertekens horoscoop

Watertekens staan voor connectie, relaties en gevoelens. Water elementen zijn sensitief en kunnen vaak aanvoelen wat er aan de hand is met iemand. Daarnaast zijn ze sensitief voor kritiek en houden ervan om feedback te krijgen op een fatsoenlijke en indirecte manier. Zij zullen nooit een beslissing maken enkel gebaseerd op verstand. Watertekens worden gedreven door een diep gevoel van bedoeling en verbinden met anderen door diepgaande en betekenisvolle gesprekken.


Luchttekens horoscoop

Luchttekens staan voor gedachten, ideeën en kennis. Deze sterrenbeelden hebben veel energie welke voornamelijk gestimuleerd wordt door hun constante wil voor nieuwe plannen en nieuwe ideeën. Luchttekens zijn voornamelijk in hun hoofd en hebben vaak moeilijkheden om te verbinden met hun emoties. Anderen houden ervan om te praten met Waterteken want zij hebben een constante flow van nieuwe ideeën en zijn net zo verfrissend als de wind. Watertekens willen graag met anderen praten en hun gedachtes delen.


Aardetekens horoscoop

Aardetekens staan bekend voor hun vastberadenheid, loyaliteit en betrouwbaarheid. Deze sterrenbeelden zijn gefocust op het doel en hebben vaak succes in het bereiken van dit doel door middel van hun discipline en wilskracht. Aarde elementen houden niet van verandering, want dit bedreigt hun gevoel voor veiligheid. Zij willen graag controle hebben over dingen omdat ze gretig vasthouden aan hun manier om het doel te bereiken. Aardetekens kunnen materialistisch zijn, dus ze houden van mooie dingen of dingen die hen opbeuren.


Vind de volledige elementen horoscoop thema hier!

Homepage Terug naar de artikelen