ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Zonsopgang-maan-teken

Beoordeling
artikelen: 4 uit 5 gebaseerd op 1 beoordelingen.

Astrologie: Zonneteken, Rijzend teken en Maanteken


Wist je dat Westerse Astrologie, zoals de meeste van ons het kennen, veel meer specifiek kan zijn dan alleen je Sterrenbeeld? In Westerse landen weten we gewoonlijk ons Sterrenbeeld als het mechanisme dat onze persoonlijkheid omschrijft. Maar dit is enkel een vergemakkelijkte manier van kijken naar je astrologische profiel. Meer specifiek, er zijn drie hoofdtekens die invloed hebben op je karakter: het zonneteken, het rijzende teken en het maanteken.


Zonneteken - Ego

Het Zonneteken is het sterrenbeeld wat het meest bekend is in Astrologie. Het omschrijft onze aard, het gedrag waar we het meest comfortabel mee zijn. Het Zonneteken staat voor het ego en omschrijft essentiële kwaliteiten van je karakter. Het is de kern van wie je bent. Het Zonneteken is gemakkelijk te bepalen omdat het afhankelijk is van je geboortedatum. Maar zoals je misschien al gemerkt hebt, mensen met hetzelfde Zonneteken kunnen behoorlijk verschillen van elkaar. Dit is omdat het Zonneteken niet de enige factor is die je persoonlijkheid bepaalt. Het Maanteken en Stijgende teken zijn net zo belangrijk voor je astrologische horoscoop. Nieuwsgierig naar wat je sterrenbeeld je vertelt over 2020?

Ontdek het hier!

En nieuwsgierig naar wat je sterrenbeeld je al te vertellen heeft over 2021?

Ontdek het hier!

Maanteken - Innerlijke zelf

Het Maanteken staat voor je innerlijke zelf in Astrologie. Het is je emotionele, zachtere kant waar gevoelens en instinct het overnemen. Het maanteken is je onderbewustzijn. Soms kan het voelen alsof je maanteken meer aanwezig is dan je zonneteken. Bijvoorbeeld, wanneer je een gevoelig persoon bent of wanneer je diep verbonden voelt met je instinct. Maar het kan ook zijn dat je maanteken kenmerken verborgen zijn in je. Vaak kunnen alleen de mensen die het dichtst bij je staan je maanteken herkennen. Je maanteken vertegenwoordigt je innerlijke zelf en je gevoelens, je zal misschien ervaren dat je wilt leven volgens je maanteken eigenschappen. Er is wat moed en kwetsbaarheid nodig om te verbinden met je innerlijke zelf en om andere te laten zien wie je bent diep van binnen. Maar het is het oefenen waard want je Maanteken is een belangrijk deel van je, ben je benieuwd wat je Maanteken is?

Ontdek het hier!

Rijzend teken (Ascendant) - Voorkomen

Het Rijzende teken of Ascendant in Astrologie symboliseert je voorkomen naar de buitenwereld. Het Rijzende teken was het sterrenbeeld van de Oosterse horizon op het moment dat je geboren werd. De ascendant is de manier waarop je jezelf presenteert. Je ascendant staat voor je aspiraties in het leven en het bepaalt je perspectief op de wereld. Sommige zeggen dat je ascendant, ook wel Rijzend teken genoemd, je openbare masker is; het is de manier je wilt dat anderen je zien. Maar het omschrijft ook wat je aantrekt in het leven; zoek je naar macht, liefde, schoonheid of iets anders? Je ascendant wordt niet enkel bepaalt door je verjaardag maar ook door de tijd en de plaats waar je bent geboren.Homepage Terug naar de artikelen