Over Chinese horoscoop

Chinese astrologie lijkt enigszins op de Westerse astrologie. Echter Chinese astrologie heeft nog enkele prachtige elementen van Chinese filosofie toegevoegd. Bijvoorbeeld de principes van yin en yang. Hier legt de waarzegger kort uit waar Chinese astrologie voor staat en hoe je Chinese sterrenbeeld gebaseerd op de dierenriem werkt.


Betekenis van Chinese horoscoop


Eigenlijk is de term Chinese horoscoop ten term die enkel wordt gebruikt in het Westen. Een betere bewoording zou zijn Chinese dierenriem. Toekomstvoorspellingen zijn gemaakt met een systematisch plan gebaseerd op een twaalfjarige cyclus die wordt weergegeven door dieren. Dit systeem heeft veel overeenkomsten met de Westerse horoscoop. Beiden zijn gebaseerd op een tijdscyclus bestaande uit twaalf delen. Daarnaast zijn de principes van yin en yang en de theorie van de vijf elementen: metaal, hout, water, vuur en aarde verwerkt.


Betekenis van het Chinese sterrenbeeld


Het interessant van het Chinese sterrenbeeld (dierenriem) is dat deze daadwerkelijk wordt weergegeven door 12 dieren waar in de Westerse astrologie dit niet het geval is terwijl het Griekse woord 'Zodiac' dit wel impliceert. In Chinese astrologie worden de sterrenbeelden niet enkel gebruikt om het jaar aan te geven, maar ook kleinere tijdseenheden zoals, maanden, dagen en zelfs uren. Dit betekent dat er meer dan 1 Chinees sterrenbeeld van toepassing kan zijn op jou!
Terug naar Chinese horoscoop Terug naar de hoofdpagina

Hond
Varken
Rat
Geit
Draak
Aap
Slang
Tijger
Os
Haan
Konijn
Paard