Droomwoordenboek & dromen verklaren | Waarzegging - je toekomst gratis voorspeld!

Droomwoordenboek & dromen verklaren | Waarzegging.nl

Toekomst voorspellen

Wat betekent mijn droom? Wellicht stel je jezelf deze vraag weleens. Niet vreemd, want iedereen wil graag zijn droom verklaren. De waarzegger legt meer uit wat je droom betekent. Je onderbewustzijn communiceert met je via je dromen. Door je hier bewuster van te worden kun je je dromen beter verklaren.

Aub, like ons op (droomwoordenboek: 5 uit 5 gebaseerd op 3 beoordelingen.)Droomwoordenboek beginnend met: "a"

Aap

Dromen over een aap betekent dat je meer speels moet zijn. Je moet je kindertijd herbeleven om je meer vrij te voelen.


Aarde

Dromen over de aarde kan geïnterpreteerd worden als de nood voor synchroniciteit, betrekking van een bepaalde situatie en navigatie.


Achtervolging

Als je iemand of iets achtervolgt in je droom, betekent dit dat je iets in je agenda wil afmaken/doen.


Alarm

Het horen van een alarm in je dromen betekent dat je een conflict ervaart in een bepaalde situatie.


Alcohol

Veel alcohol drinken in je dromen wijst op negatieve emoties zoals angst en het niet respecteren van jezelf.


Alleen, afwijzing

Als je droomt dat je alleen bent in een bepaalde situatie dan betekent dit dat je je niet begrepen voelt door anderen.


Ambulance

De verklaring van een droom over een ambulance wijst erop dat je je niet verantwoordelijk gedraagt. Je ervaart je eigen acties als roekeloos. Onderzoek wat de impact op je toekomst hiervan kan zijn.


Angst

Als je bang bent in je droom, verwijst dit naar het feit dat je iets mist in je leven.


Argument

Als je ruzie maakt met iemand in je dromen , betekent dit dat je sterke negatieve gedachten hebt en je wordt geconfronteerd verschillende moeilijkheden om je gevoelens te uiten.


Award

Als je een award wint in je droom betekent dit dat je jezelf meer krediet moet geven voor de dingen die je doet. Goud staat voor spirituele prestaties en zilver voor wereld prestaties.


aanval, aangevallen

Als je wordt aangevallen in je dromen dan kan dit betekenen dat je emotioneel gekwetst bent door bepaalde mensen. Het kan er ook op wijzen dat je momenteel werkt om je angsten te overwinnen. Als je iemand in je dromen aanvalt dan wijst dat erop dat je een conflict wilt opzoeken of erg defensief bent ten opzichte van een situatie. Op dit moment is er een staat van niet accepteren.


abortus

Dromen over een abortus betekent dat je een hindernis ervaart in het bereiken van je volledige potentieel. Wellicht stel je beslissingen uit vanuit angst of sociale gewenstheid. Als je daadwerkelijk een abortus hebt gehad dan is deze droom onderdeel van je herstelproces; het accepteren van dat wat is gebeurd als onderdeel van het verwerkingsproces.


accepteren, acceptatie

Dromen over acceptatie geven over het algemeen aan dat er iets aan de hand is met je zelfvertrouwen. Wellicht voel je je buitengesloten in een bepaalde situatie en zoek je bevestiging.


adem

Lucht staat voor vrijheid en positieve energie. Het staat ook voor communicatie en je spirituele ontwikkeling.


advies

Als je advies krijgt in je droom wijst dit erop dat je moet vertrouwen op je eigen oordeel en gevoel als je een keuze maakt.


affaire

Als je droomt over een affaire geeft dat aan dat je niet vervulde verlangens hebt op seksueel gebied. Het kan er ook op wijzen dat je een probleem hebt met je eigen integriteit te bewaren in een bepaalde situatie. Als je droomt dat je partner overspel pleegt kan dat duiden op angst om verlaten te worden. Je voelt dat je niet voldoende aandacht van je partner krijgt of je voelt je niet volwaardig ten opzichte van je partner.


afkorting

Afkortingen in je dromen kunnen meerdere betekenissen hebben. Probeer te ontdekken wat de boodschap is. Staat de afkorting voor een naam van een persoon, een organisatie of iets anders?


afwezig

Als iemand in je dromen afwezig is of als je iets bent verloren dan betekent dat je gevoelsmatig iets mist in je leven.


agressie, agressief

Agressie in je dromen kan worden verklaart als het hebben van onderdrukte emoties. Deze emoties kunnen gevoelens zijn van niet worden begrepen, angsten, seksuele verlangens etc.


anale seks, anaal

De betekenis van anale seks is dat je bang bent om toe te stemmen met andermans verzoeken. Het staat voor ondergeschiktheid


anker

Dromen over een anker staat voor helderheid en een sterke basis.


appel

Een appel in je droom staat voor harmonie. Als je droomt over appels kun je dit interpreteren als een teken voor wijsheid, vooruitgang en balans.


avontuur, avonturen

Dromen over avontuur duidt vaak op een gebrek aan avontuur.


Wat betekent mijn droom?

Als je specifiek naar het onderwerp van je dromen wilt zoeken dan kun je het droomwoordenboek van de waarzegger gebruiken. Daarnaast biedt de waarzegger ook de 'Dromen verklaren' optie. Hier kun je je droom uitschrijven en op basis hiervan geeft de waarzegger uitleg over je droom.


Om zo goed mogelijk je droom te verklaren dien je zoveel mogelijk van je droom hieronder op te schrijven. De waarzegger kan dromen verklaren op basis van de thema's die jij noemt. Gebruik je eigen oordeel bij het interpreteren van deze 'dromen verklaren' optie. Jouw droom is namelijk uniek en jij bent de enige die uiteindelijk je dromen kan verklaren. De waarzegger geeft je enkel wegwijzers!


Klik op een letter om naar een specifiek thema van je dromen te zoeken. Ontdek wat je droom betekent!

 
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Terug naar dromen Dromen verklaren