Droomwoordenboek beginnend met: "o"

Obstakel

Als je een obstakel ziet in je droom verwijst dit naar huidige problemen waarmee je wordt geconfronteerd. Je hebt nieuwe energie nodig om ze te overwinnen.


Oceaan

De interpretatie van de oceaan betekent dat je je ware gevoelens en emoties moet tonen. Je doet dit best tijdens een gewone activiteit , samen met een sterke en positieve houding.


Octopus

Als je een octopus ziet in je dromen betekent dit dat je op zoek bent naar een serieuze relatie of verbintenis .


Olifant

Als je een olifant ziet in je dromen betekent dit dat jij macht, kracht en positieve energie hebt.


Oneindig werk

Als je droomt over oneindig werk betekent dit dat je bang bent overwelft te worden of dat de taak voor je niet goed is voor je.


Onsterfelijk

Als je onsterfelijk bent in je droom betekent dit dat je dapper bent en vol zit met positieve energie.


Opstel

Als je iets schrijft in je droom betekent dit dat je meer communicatie wil.


Oren

De interpretatie van oren in je droom betekent dat je moet werken aan je luister skills. Schenk meer aandacht aan dingen.


Overgeven

Als je overgeeft in je dromen betekent dit dat je oude informatie en/of kennissen moet loslaten.


Overval, Overvallen

Als je bestolen of overvallen wordt in je droom betekent dit dat je iets verloor of dat je bang bent om macht te verliezen.


ongeluk

Er zijn veel verklaringen over een ongeluk in je dromen. Het kan betekenen dat je je schuldig voelt. Het kan ook letterlijk je angst voor een ongeluk betekenen. Als je droomt dat iemand anders een ongeluk krijgt dan kan dat betekenen dat de relatie met die persoon onder druk staat.


ontvoeren, ontvoering

Ontvoerd worden in je dromen betekent dat je het gevoel hebt dat je niet in controle bent in een bepaalde situatie. Onderzoek welke situatie of welke persoon dit veroorzaakt en probeer de controle te herpakken. Als iemand anders ontvoerd wordt in je dromen en je geen actie onderneemt betekent dit dat je het gevoel hebt dat je er niet bent voor deze persoon.


opgroeien

Als een kind droomt dat deze ouder is dan hij of zij werkelijk is dan kan dat twee betekenissen hebben. De eerste is dat het kind zich nog niet volwassen gedraagt. De tweede verklaring is dat het kind een hoge mate van verantwoordelijkheid ervaart.


opvallen

De interpretatie van het slaan of het opvallen is dat iets karma creëert (oorzaak en gevolg) of dat er ernstige gevolgen volgen.


overeenkomst

De betekenis van dromen over een het bereiken van een overeenkomst kunnen letterlijk worden genomen. Het staat voor het oplossen van een conflict.


overspel

Als je droomt over een affaire geeft dat aan dat je niet vervulde verlangens hebt op seksueel gebied. Het kan er ook op wijzen dat je een probleem hebt met je eigen integriteit te bewaren in een bepaalde situatie. Als je droomt dat je partner overspel pleegt kan dat duiden op angst om verlaten te worden. Je voelt dat je niet voldoende aandacht van je partner krijgt of je voelt je niet volwaardig ten opzichte van je partner.


overvloed

Als je in je droom veel overvloed en rijkdom ervaart dan betekent dat enthousiasme en positiviteit. Tegelijkertijd wijst dit erop dat je voorzichtig moet omgaan met je energie en middelen. Onderzoek ook of achter dit gevoel een behoefte voor acceptatie zit.


Wat betekent mijn droom?

Als je specifiek naar het onderwerp van je dromen wilt zoeken dan kun je het droomwoordenboek van de waarzegger gebruiken. Daarnaast biedt de waarzegger ook de 'Dromen verklaren' optie. Hier kun je je droom uitschrijven en op basis hiervan geeft de waarzegger uitleg over je droom.


Om zo goed mogelijk je droom te verklaren dien je zoveel mogelijk van je droom hieronder op te schrijven. De waarzegger kan dromen verklaren op basis van de thema's die jij noemt. Gebruik je eigen oordeel bij het interpreteren van deze 'dromen verklaren' optie. Jouw droom is namelijk uniek en jij bent de enige die uiteindelijk je dromen kan verklaren. De waarzegger geeft je enkel wegwijzers!


Klik op een letter om naar een specifiek thema van je dromen te zoeken. Ontdek wat je droom betekent!

 
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Terug naar dromen Dromen verklarenprivacy policy