Droomwoordenboek beginnend met: "v"

Vacatie

De interpretatie van vakantie is dat je je normale leven gaat veranderen via nieuwe routines en activiteiten.


Vader

Als je droomt over je vader betekent dit dat je meer verantwoordelijkheid moet nemen binnenin je familie.


Val, Vallen

Als je iets laat vallen in je droom, verwijst dit naar het feit dat je iets moet loslaten of dat je je aan iets moet vasthouden.


Valentijn

Als je een valentijnskaart verzendt in je droom betekent het dat je ware liefde wil vinden . Als je een valentijnskaart krijgt in je droom betekent dit dat je een nieuwe relatie wil.


Vallen, Val

Als je valt in je droom verwijst dit naar het feit dat je bang bent van iets of bang bent om te falen. Als je uit bed valt in je droom betekent dit dat de rust en kalmte wordt verstoord.


Vechten

De interpretatie van vechten of boxen is dat je meer betrokken wil zijn.


Verdrink

Als je aan het verdrinken bent in je droom betekent dit dat je je onderdrukt of overmeesterd voelt.


Verf, Verven

De interpretatie van een schilderij of andere artistieke expressie is dat je behoefte hebt naar meer genade en artisticiteit. Het schilderen van een huis kan betekenen dat je meer waarde aan iets moet schenken.


Vliegen

Als je vliegt in je droom betekent dit dat je van je vrijheid geniet of dat je meer nood hebt aan vrijheid.


Vliegtuig, Voertuig

Als je een bepaalde vorm van transportatie mist in je droom betekent dit dat je een kans op bewustzijn miste.


Vrekrachting

De interpretatie van verkrachting is dat je je een slachtoffer voelt. Je laat andere toe controle te nemen over jou leven.


Vuur

De droom interpretatie van het branden van een aantal persoonlijke bezittingen verwijst naar het feit dat je iets wil veranderen aan jezelf. Het veranderen van je zelfbeeld .


verhuizen

Dromen over (verhuizen naar of reizen in) het buitenland wordt op twee manieren verklaart. Als dit nu je situatie is dan staat het waarschijnlijk voor de emoties die je hierbij ervaart. De andere verklaring is dat je je vleugels moet uitslaan om nieuwe dingen te ervaren in je leven.


verjaardag

De verklaring van dromen over een jubileum of verjaardag betekent dat je een bepaald aspect accepteert over de huidige situatie.


verlaten, verlaat

Het is tijd om gevoelens uit het verleden los te laten zodat je je volle potentieel kan bereiken. Zoek uit of je bang bent om verlaten te worden of te worden bedrogen. Wee je bewust van de oorzaak van je verlatingsangst en richt je op meer vrijheid in je leven.


verloren

Als iemand in je dromen afwezig is of als je iets bent verloren dan betekent dat je gevoelsmatig iets mist in je leven.


verslaving, verslaafd

De betekenis van dromen over verslaving kan erg letterlijk worden genomen. Het betekent obsessief gedrag ten aanzien van een situatie. Onderzoek of je op een juiste manier in verbinding met je omgeving staat.


vliegtuig

De betekenis van een vliegtuig in je droom is dat je binnenkort zal groeien op persoonlijk vlak. Het betekent het begin van een nieuwe uitdaging. Het kan ook op een ontsnapping van je huidige leven duiden. De verklaring van een vliegtuig ongeluk is dat je onrealistische doelen hebt gesteld waarvan je niet zeker weet of je deze zult bereiken.


volwassen

Als een kind droomt dat deze ouder is dan hij of zij werkelijk is dan kan dat twee betekenissen hebben. De eerste is dat het kind zich nog niet volwassen gedraagt. De tweede verklaring is dat het kind een hoge mate van verantwoordelijkheid ervaart.


vreemd gaan, vreemdgaan

Als je droomt over een affaire geeft dat aan dat je niet vervulde verlangens hebt op seksueel gebied. Het kan er ook op wijzen dat je een probleem hebt met je eigen integriteit te bewaren in een bepaalde situatie. Als je droomt dat je partner overspel pleegt kan dat duiden op angst om verlaten te worden. Je voelt dat je niet voldoende aandacht van je partner krijgt of je voelt je niet volwaardig ten opzichte van je partner.


Wat betekent mijn droom?

Als je specifiek naar het onderwerp van je dromen wilt zoeken dan kun je het droomwoordenboek van de waarzegger gebruiken. Daarnaast biedt de waarzegger ook de 'Dromen verklaren' optie. Hier kun je je droom uitschrijven en op basis hiervan geeft de waarzegger uitleg over je droom.


Om zo goed mogelijk je droom te verklaren dien je zoveel mogelijk van je droom hieronder op te schrijven. De waarzegger kan dromen verklaren op basis van de thema's die jij noemt. Gebruik je eigen oordeel bij het interpreteren van deze 'dromen verklaren' optie. Jouw droom is namelijk uniek en jij bent de enige die uiteindelijk je dromen kan verklaren. De waarzegger geeft je enkel wegwijzers!


Klik op een letter om naar een specifiek thema van je dromen te zoeken. Ontdek wat je droom betekent!

 
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Terug naar dromen Dromen verklarenToekomst voorspellen

Wat betekent mijn droom? Wellicht stel je jezelf deze vraag weleens. Niet vreemd, want iedereen wil graag zijn droom verklaren. De waarzegger legt meer uit wat je droom betekent. Je onderbewustzijn communiceert met je via je dromen. Door je hier bewuster van te worden kun je je dromen beter verklaren.

Aub, like ons op (droomwoordenboek: 5 uit 5 gebaseerd op 3 beoordelingen.)