I Tjing Hexagram | Waarzegging - je toekomst gratis voorspeld!

I Tjing Hexagram | Waarzegging.nl

I Tjing betekenis

De interpretatie van de I Tjing is belangrijk omdat het een wegwijzer is voor je toekomst. De waarzegger legt je uit hoe je je voordeel doet met de I Tjing en het boek der veranderingen. Hoe beter je de I Tjing begrijpt hoe meer je hebt aan de resultaten van het orakel!

Aub, like ons op (i-tjing-betekenis: 4 uit 5 gebaseerd op 1 beoordelingen.)Betekenis I Tjing hexagrammen

I Tjing Hexagram 11: T'ai - Vrede


T'ai - Vrede staat voor harmonie. Dit geven de twee trigrammen ook aan. De Ontvankelijke (aarde) en het Scheppende/Creatieve (hemel) vullen elkaar aan. Het betekent dat iedereen zich bewust moet zijn van zijn inferieure eigenschappen en zich moet laten leiden door zijn superieure kwaliteiten.


I Tjing interpretatie / Het Oordeel

Als je deze I Tjing hexagram hebt gegooid met het orakel dan betekent dat: Het is tijd voor sociale harmonie. De donkere energie (aarde) is ondergeschikt aan de licht energie (hemel) omdat de laatste straalt van binnenuit.


Wanneer de focus ligt op de superieure kwaliteiten van de maatschappij zullen de inferieure elementen positief worden beïnvloedt en mogelijk worden getransformeerd met als resultaat geluk. Onderschat je eigen invloed niet op dit proces. Jij bent krachtig.


Betekenis van de I Tjing lijnen

Een I Tjing hexagram bestaat uit zes lijnen. Als deze lijnen veranderend zijn dan dien je deze mee te nemen in je I Tjing advies.


De onderste I Tjing lijn staat voor de realiteit, dat wat is. De tweede lijn staat voor verbinding met anderen. Oorzak en gevolg, hoe reageer jij?

De derde lijn richt zich op emoties en hoe daar mee om te gaan. De vierde lijn is gerelateerd aan het maken van keuzes om zo op het juiste pad te blijven. De vijfde lijn vertegenwoordigt het organiserende aspect van de dingen.

Het gaat over leiderschap, het opvolgen van idealen en het maken van plannen. De I Tjing bovenste lijn heeft te maken met spiritualiteit. Het geloof, de tao en meer.


Eerste lijn - I Tjing uitleg

Waar mogelijk zorg dat je positieve invloed wordt gemerkt en zich verspreid. Kom in actie op de momenten dat je zelf in balans bent en wordt geleid door juiste principes.


Tweede lijn - I Tjing uitleg

In tijden van vooruitgang dien je ook rekening te houden met de zwakkeren. Voor echt verlichte mensen is niks niet productief. Kom in actie om alles te verbeteren wat er is.


Derde lijn - I Tjing uitleg

Alles is onderhevig aan verandering, het volgt de cyclus van leven: creatie, behoud en verval. Dit betekent ook dat vrede en harmonie niet altijd aanwezig zijn, maar komen en gaan.


Vierde lijn - I Tjing uitleg

Benader anderen met respect en bescheidenheid. Laat het ego los. Iemand kan niet beter of slechter zijn dan een ander. Iemand kan enkel superieur zijn aan zijn oude zelf.


Vijfde lijn - I Tjing uitleg

Een verbintenis tussen hoog en laag brengt geluk. Bescheidenheid leidt tot een beter resultaat dan agressieve actie.


Zesde lijn - I Tjing uitleg

Voel geen weerstand voor verandering. Als je je vastpint aan wat was zal de klap enkel harder aankomen en leiden tot vernedering. Focus je aandacht op de hogere waarheid.


Het I Tjing hexagram bestaat uit twee trigrammen. Boven K'un - Aarde en beneden Ch'ien - Hemel.


Meer hexagrammen Trigrammen Terug naar I Tjing Terug naar de hoofdpagina