I Tjing Hexagram | Waarzegging - je toekomst gratis voorspeld!

I Tjing Hexagram | Waarzegging.nl

I Tjing betekenis

De interpretatie van de I Tjing is belangrijk omdat het een wegwijzer is voor je toekomst. De waarzegger legt je uit hoe je je voordeel doet met de I Tjing en het boek der veranderingen. Hoe beter je de I Tjing begrijpt hoe meer je hebt aan de resultaten van het orakel!

Aub, like ons op (i-tjing-betekenis: 4 uit 5 gebaseerd op 1 beoordelingen.)Betekenis I Tjing hexagrammen

I Tjing Hexagram 14: Ta Yu - Bezit in grote hoeveelheid


Ta Yu - Bezit in grote Hoeveelheid staat voor grote kracht aangezien Vuur en Hemel (de trigrammen) bijelkaar komen. Dit komt tot uiting voor degene die bescheiden en vriendelijk is. Als het juiste pad wordt gevolgd zal deze persoon echt verbonden zijn met zijn eigen innerlijke waarheid, of anders gezegd, zijn spirituele zelf.


I Tjing interpretatie / Het Oordeel

Als je deze I Tjing hexagram hebt gegooid met het orakel dan betekent dat: kracht en helderheid die van binnenuit komt verbindt. De kracht die hierdoor ontstaat wordt daardoor zichtbaar voor de buitenwereld.


Degene die zijn principes, gedachtes en gedrag heeft gezuiverd blijft loyaal aan zijn eigen innerlijke waarheid. Anderen zullen deze harmonie opmerken en hierdoor positief worden beïnvloed.


Betekenis van de I Tjing lijnen

Een I Tjing hexagram bestaat uit zes lijnen. Als deze lijnen veranderend zijn dan dien je deze mee te nemen in je I Tjing advies.


De onderste I Tjing lijn staat voor de realiteit, dat wat is. De tweede lijn staat voor verbinding met anderen. Oorzak en gevolg, hoe reageer jij?

De derde lijn richt zich op emoties en hoe daar mee om te gaan. De vierde lijn is gerelateerd aan het maken van keuzes om zo op het juiste pad te blijven. De vijfde lijn vertegenwoordigt het organiserende aspect van de dingen.

Het gaat over leiderschap, het opvolgen van idealen en het maken van plannen. De I Tjing bovenste lijn heeft te maken met spiritualiteit. Het geloof, de tao en meer.


Eerste lijn - I Tjing uitleg

Blijf bewust van de moeilijkheden die moeten worden overwonnen. Laat egoïstische neigingen achterwege.


Tweede lijn - I Tjing uitleg

Goede helpers zijn aanwezig om je te helpen je taak te vervullen. Het is belangrijk hiervan bewust te zijn en hun hulp te zoeken in geval van belangrijke zaken.


Derde lijn - I Tjing uitleg

Een wijs persoon deelt zijn bezit met anderen. Als hij zijn bezit niet kan delen met anderen duidt dit op zwakte. De wijze man kan groeien door zijn zwakheden onder ogen te zien en hieraan te werken.


Vierde lijn - I Tjing uitleg

Wees voorzichtig. Het lijkt erop dat je in de verleiding wordt gebracht om jezelf te vergelijken met anderen. Volg je eigen pad om fouten te voorkomen. Blijf loyaal aan je eigen waarheid.


Vijfde lijn - I Tjing uitleg

Mensen worden overtuigd door oprechtheid en eerlijkheid niet door dwang. Mensen zullen zich aangetrokken voelen door hetgeen dat juist en goed is.


Zesde lijn - I Tjing uitleg

Hemel helpt degen die is toegewijd. De 'flow' van het universum zal tot uiting komen voor degene die loyaal blijft aan zichzelf en leeft op basis van juiste principes.


Het I Tjing hexagram bestaat uit twee trigrammen. Boven Li - Vuur en onder Ch'ien - Hemel.


Meer hexagrammen Trigrammen Terug naar I Tjing Terug naar de hoofdpagina