I Tjing Hexagram | Waarzegging - je toekomst gratis voorspeld!

I Tjing Hexagram | Waarzegging.nl

I Tjing betekenis

De interpretatie van de I Tjing is belangrijk omdat het een wegwijzer is voor je toekomst. De waarzegger legt je uit hoe je je voordeel doet met de I Tjing en het boek der veranderingen. Hoe beter je de I Tjing begrijpt hoe meer je hebt aan de resultaten van het orakel!

Aub, like ons op (i-tjing-betekenis: 4 uit 5 gebaseerd op 1 beoordelingen.)Betekenis I Tjing hexagrammen

I Tjing Hexagram 16: Yü - Enthousiasme


Yü - Enthousiasme komt voort uit toewijding en inspiratie. Het duidt op een beweging langs het pad van de minste weerstand. Let erop dat het enthousiasme wat er is wel op juiste principes is gebaseerd.


I Tjing interpretatie / Het Oordeel

Als je deze I Tjing hexagram hebt gegooid met het orakel dan betekent dat: als juist enthousiasme aanwezig is gaan vele deuren open. Om mensen enthousiast te maken is het belangrijk dat jij en de omgeving in balans zijn. Enkel in at geval zal het enthousiasme dat van binnenuit komt zichtbaar worden voor de buitenwereld.


Toegewijd enthousiasme leidt tot wonderen. Zorg ervoor dat je doel niet is om je eigen ego te bevredigen of het enthousiasme er bij anderen doorheen te drukken. Enkel door met bescheidenheid het juiste te doen zal iemand echte rust vinden.

xxx


Betekenis van de I Tjing lijnen

Een I Tjing hexagram bestaat uit zes lijnen. Als deze lijnen veranderend zijn dan dien je deze mee te nemen in je I Tjing advies.


De onderste I Tjing lijn staat voor de realiteit, dat wat is. De tweede lijn staat voor verbinding met anderen. Oorzak en gevolg, hoe reageer jij?

De derde lijn richt zich op emoties en hoe daar mee om te gaan. De vierde lijn is gerelateerd aan het maken van keuzes om zo op het juiste pad te blijven. De vijfde lijn vertegenwoordigt het organiserende aspect van de dingen.

Het gaat over leiderschap, het opvolgen van idealen en het maken van plannen. De I Tjing bovenste lijn heeft te maken met spiritualiteit. Het geloof, de tao en meer.


Eerste lijn - I Tjing uitleg

Wees bewust van egoïstische patronen die onderdeel kunnen zijn van een enthousiaste uiting. Enthousiasme werkt enkel als het gebaseerd is op een hogere waarheid. In dat geval verbind het mensen.


Tweede lijn - I Tjing uitleg

Zorg dat je niet wordt misleid door illusie. Mogelijk dat anderen verblind worden door de kracht van enthousiasme. Een wijs man doorziet dit echter en neemt hierop juiste actie.


Derde lijn - I Tjing uitleg

Zorg dat je timing juist is als je reageert op enthousiasme. Vertrouw niet enkel op anderen, maar op jezelf en je eigen juiste principes als je een keuze maakt hoe te reageren.


Vierde lijn - I Tjing uitleg

Echt serieuze en eerlijke mensen zullen anderen aantrekken met hun enthousiasme. Vrijheid en besluitvaardigheid zal anderen inspireren.


Vijfde lijn - I Tjing uitleg

Succes wordt tegen gehouden door je ego. Constante druk weerhoudt van echte vrijheid. Neem de tijd om opnieuw verbinding te maken met je eigen waarheid voordat je verder gaat.


Zesde lijn - I Tjing uitleg

Het kan zijn dat je bent misleid door enthousiasme. Deze realisatie zal initieel wrang zijn, maar als je dit corrigeert zal geluk volgen.


Het I Tjing hexagram bestaat uit twee trigrammen. Boven Chên - Donder en onder K'un - Aarde.


Meer hexagrammen Trigrammen Terug naar I Tjing Terug naar de hoofdpagina