I Tjing Hexagram | Waarzegging - je toekomst gratis voorspeld!

I Tjing Hexagram | Waarzegging.nl

I Tjing betekenis

De interpretatie van de I Tjing is belangrijk omdat het een wegwijzer is voor je toekomst. De waarzegger legt je uit hoe je je voordeel doet met de I Tjing en het boek der veranderingen. Hoe beter je de I Tjing begrijpt hoe meer je hebt aan de resultaten van het orakel!

Aub, like ons op (i-tjing-betekenis: 4 uit 5 gebaseerd op 1 beoordelingen.)Betekenis I Tjing hexagrammen

I Tjing Hexagram 2: K'un - het Ontvangende


K'un - het Ontvangende staat voor datgene dat geweldig, scheppend en progressief is. De Yin (gebroken) lijnen van het hexagram staat voor primaire kracht. De donkere, ontvankelijke en flexibele kracht van yin. Het is aanvullend op het Scheppende (Yang).


I Tjing interpretatie / Het Oordeel

Als je deze I Tjing hexagram hebt gegooid met het orakel dan betekent dat: Het is tijd om te volgen in plaats van te leiden. Wees ontvankelijk voor anderen. Luister en wees bescheiden.


De Ontvankelijke vertegenwoordigt natuur in tegenstelling tot geest, aarde in tegenstelling tot hemel. De Ontvankelijke vult de creërende kracht van het Scheppende aan. Als de Ontvankelijke probeert op gelijke basis naast het Scheppende te gaan staan zal dit tot ongeluk leiden. Focus zodoende op acceptatie, ondersteuning. Richt je niet op herkenning of andere egoïstische wensen.


Betekenis van de I Tjing lijnen

Een I Tjing hexagram bestaat uit zes lijnen. Als deze lijnen veranderend zijn dan dien je deze mee te nemen in je I Tjing advies.


De onderste I Tjing lijn staat voor de realiteit, dat wat is. De tweede lijn staat voor verbinding met anderen. Oorzak en gevolg, hoe reageer jij?

De derde lijn richt zich op emoties en hoe daar mee om te gaan. De vierde lijn is gerelateerd aan het maken van keuzes om zo op het juiste pad te blijven. De vijfde lijn vertegenwoordigt het organiserende aspect van de dingen.

Het gaat over leiderschap, het opvolgen van idealen en het maken van plannen. De I Tjing bovenste lijn heeft te maken met spiritualiteit. Het geloof, de tao en meer.


Eerste lijn - I Tjing uitleg

Alles dat ontstaat zal uiteindelijk weer ontbinden. Probeer geen weerstand te hebben ten aanzien van hoe zaken lopen. Door je bewust te zijn van deze levenscyclus kun je hierna handelen.


Tweede lijn - I Tjing uitleg

Er is een balans tussen de creërende kracht van het Scheppende en de ondersteunende kracht van de Ontvangende. Alles is zoals het is.


Derde lijn - I Tjing uitleg

Geluk zal enkel ontstaan als iemand niet op zoek is naar herkenning. Een wijs man laat de roem graag over aan anderen. Bescheidenheid en oprechtheid is belangrijk.


Vierde lijn - I Tjing uitleg

Wees voorzichtig. Weerstand tegen dat wat er is leidt tot ongeluk. Behoud je reserve.


Vijfde lijn - I Tjing uitleg

Een ontwikkeld persoon drukt zich enkel indirect uit. Het gaat om de kracht van binnenuit. De wijze man is minder geïnteresseerd in dat wat anderen ervan denken, maar blijft loyaal aan zijn eigen waarheid.


Zesde lijn - I Tjing uitleg

Volhoud in ontvankelijkheid. Wees bescheiden en zorg dat de woede van het Scheppende je niet raakt. In dat geval zullen beide krachten (het Scheppende en het Ontvankelijke) worden verzwakt. Zorg dat het ego niet overheerst.


Het I Tjing hexagram bestaat uit twee trigrammen. Zowel boven als onder K'un - Aarde.


Meer hexagrammen Trigrammen Terug naar I Tjing Terug naar de hoofdpagina