I Tjing Hexagram | Waarzegging - je toekomst gratis voorspeld!

I Tjing Hexagram | Waarzegging.nl

I Tjing betekenis

De interpretatie van de I Tjing is belangrijk omdat het een wegwijzer is voor je toekomst. De waarzegger legt je uit hoe je je voordeel doet met de I Tjing en het boek der veranderingen. Hoe beter je de I Tjing begrijpt hoe meer je hebt aan de resultaten van het orakel!

Aub, like ons op (i-tjing-betekenis: 4 uit 5 gebaseerd op 1 beoordelingen.)Betekenis I Tjing hexagrammen

I Tjing Hexagram 20: Kuan - Co


Kuan - Beschouwing staat voor contemplatie, jezelf observeren en tegelijkertijd gezien worden door de buitenwereld. Degene die zijn eigen innerlijke waarheid beschouwt, of anders gezegd de universele waarheid volgt, zal worden opgemerkt door zijn omgeving en een voorbeeld zijn voor velen.


I Tjing interpretatie / Het Oordeel

Als je deze I Tjing hexagram hebt gegooid met het orakel dan betekent dat: door bewust te zijn van jezelf is vooruitgang zeker. Dit is het resultaat van het feit dat energie gaat naar datgene waar je je aandacht op richt. Als deze aandacht positief is en gebaseerd op juiste principes dan zal geluk ontstaan.


Jezelf observeren in een rustige omgeving geeft je de ruimte om je te ontdoen van belemmeringen die jezelf hebt gecreëerd. Zonder weerstand, wat gecreëerd wordt door je ego, ben je beter in staat om de mysterieuze wetten van het leven te begrijpen. Concentratie zal ertoe leiden dat je je spirituele kracht ontdekt.


Betekenis van de I Tjing lijnen

Een I Tjing hexagram bestaat uit zes lijnen. Als deze lijnen veranderend zijn dan dien je deze mee te nemen in je I Tjing advies.


De onderste I Tjing lijn staat voor de realiteit, dat wat is. De tweede lijn staat voor verbinding met anderen. Oorzak en gevolg, hoe reageer jij?

De derde lijn richt zich op emoties en hoe daar mee om te gaan. De vierde lijn is gerelateerd aan het maken van keuzes om zo op het juiste pad te blijven. De vijfde lijn vertegenwoordigt het organiserende aspect van de dingen.

Het gaat over leiderschap, het opvolgen van idealen en het maken van plannen. De I Tjing bovenste lijn heeft te maken met spiritualiteit. Het geloof, de tao en meer.


Eerste lijn - I Tjing uitleg

Probeer zo intens mogelijk jezelf te beschouwen. Een superieur persoon zal niet tevreden zijn met oppervlakkigheid. Probeer een dieper niveau te bereiken.


Tweede lijn - I Tjing uitleg

Iedereen heeft zijn eigen werkelijkheid. Hoe sterker de eigen perceptie des te lastiger is het om zuiver waar te nemen.


Derde lijn - I Tjing uitleg

Transitie is binnen handbereik. Deze diepere manier van jezelf beschouwen zorgt ervoor dat je minder wordt geleid door egoïstische patronen. Zorg ervoor dat je jezelf buiten de situatie plaatst en observeert.


Vierde lijn - I Tjing uitleg

Degene die de juiste principes begrijpt en er ook naar leeft zal een voorbeeld zijn voor anderen. Richt je aandacht op respect, vertrouwen en connectie.


Vijfde lijn - I Tjing uitleg

Vrij van egoïstische gedachtepatronen is iemand in staat om de illusie van de materialistische wereld te doorgronden. Oefen zuiver waarnemen om deze staat te bereiken.


Zesde lijn - I Tjing uitleg

Vrijheid van egoïstische gedachten is op dit moment reeds bereikt. Bescheidenheid en zuivere waarneming zijn belangrijk.


Het I Tjing hexagram bestaat uit twee trigrammen. Boven Sun - Wind en onder K'un - Aarde.


Meer hexagrammen Trigrammen Terug naar I Tjing Terug naar de hoofdpagina