I Tjing Hexagram | Waarzegging - je toekomst gratis voorspeld!

I Tjing Hexagram | Waarzegging.nl

I Tjing betekenis

De interpretatie van de I Tjing is belangrijk omdat het een wegwijzer is voor je toekomst. De waarzegger legt je uit hoe je je voordeel doet met de I Tjing en het boek der veranderingen. Hoe beter je de I Tjing begrijpt hoe meer je hebt aan de resultaten van het orakel!

Aub, like ons op (i-tjing-betekenis: 4 uit 5 gebaseerd op 1 beoordelingen.)Betekenis I Tjing hexagrammen

I Tjing Hexagram 24: Fu - de Terugkeer/het Keerpunt


Fu - de Terugkeer betekent dat de positieve energie terugkomt. Een tijd van duisternis is voorbij. Het licht keert terug zoals lente komt na de winter. De beweging die aanwezig is komt niet voort uit kracht. Het volgt de beweging van het leven: ontstaan, behoud en verval.


I Tjing interpretatie / Het Oordeel

Als je deze I Tjing hexagram hebt gegooid met het orakel dan betekent dat: je kan groei verwachten zonder inspanning. De groei is in harmonie en gaat op een natuurlijk manier zonder weerstand.


Fu - de Terugkeer wijst ook op de terugkeer naar je eigen licht. Degene die zich kan ontdoen van niet functionele gedachtepatronen uit het verleden en niet gevangen zit in verlangens naar de toekomst zal echte innerlijke vrede ervaren in het nu.


Betekenis van de I Tjing lijnen

Een I Tjing hexagram bestaat uit zes lijnen. Als deze lijnen veranderend zijn dan dien je deze mee te nemen in je I Tjing advies.


De onderste I Tjing lijn staat voor de realiteit, dat wat is. De tweede lijn staat voor verbinding met anderen. Oorzak en gevolg, hoe reageer jij?

De derde lijn richt zich op emoties en hoe daar mee om te gaan. De vierde lijn is gerelateerd aan het maken van keuzes om zo op het juiste pad te blijven. De vijfde lijn vertegenwoordigt het organiserende aspect van de dingen.

Het gaat over leiderschap, het opvolgen van idealen en het maken van plannen. De I Tjing bovenste lijn heeft te maken met spiritualiteit. Het geloof, de tao en meer.


Eerste lijn - I Tjing uitleg

Indien je merkt dat je afwijkt van het juiste pad pas dit dan op een zachte manier aan. Kleine afwijkingen van het juiste pad zijn oké. Geluk zal het gevolg zijn.


Tweede lijn - I Tjing uitleg

Let op egoïstische neigingen. De Terugkeer verlangt dat je je richt op je spirituele ik. Dit gaat je makkelijker af als je wordt omgeven door goed gezelschap.


Derde lijn - I Tjing uitleg

Vermijd mensen die constant neigingen hebben om je te doen laten afwijken van je eigen innerlijke waarheid. Blijf loyaal aan je eigen pad.


Vierde lijn - I Tjing uitleg

Je ambitie en mening over anderen zijn slechts gedachten. Degene die dit realiseert en accepteert zal innerlijke vrede vinden.


Vijfde lijn - I Tjing uitleg

Zorg dat je niet teveel aandacht besteed aan niet belangrijke zaken. Onderzoek de oorzaak en los deze op. Zie het als feiten niet als fouten.


Zesde lijn - I Tjing uitleg

Geen actie ondernemen op negatieve signalen leidt tot ongeluk. Als je onjuiste principes volgt pas deze dan aan.


Het I Tjing hexagram bestaat uit twee trigrammen. Boven K'un - Aarde en onder Chên - Donder.


Meer hexagrammen Trigrammen Terug naar I Tjing Terug naar de hoofdpagina