I Tjing Hexagram | Waarzegging - je toekomst gratis voorspeld!

I Tjing Hexagram | Waarzegging.nl

I Tjing betekenis

De interpretatie van de I Tjing is belangrijk omdat het een wegwijzer is voor je toekomst. De waarzegger legt je uit hoe je je voordeel doet met de I Tjing en het boek der veranderingen. Hoe beter je de I Tjing begrijpt hoe meer je hebt aan de resultaten van het orakel!

Aub, like ons op (i-tjing-betekenis: 4 uit 5 gebaseerd op 1 beoordelingen.)Betekenis I Tjing hexagrammen

I Tjing Hexagram 25: Wu Wang - Onschuld


Wu Wang - Onschuld staat voor de de beweging van het leven: ontstaan, behoud en verval. Indien je je innerlijke waarheid volgt (aangegeven door het bovenste trigram Hemel) zal geluk volgen. Indien iemand zijn innerlijke waarheid verloochent zal ongeluk het gevolg zijn.


I Tjing interpretatie / Het Oordeel

Als je deze I Tjing hexagram hebt gegooid met het orakel dan betekent dat: Richt jezelf actief op het afsluiten van je ego. De gedachtes die worden gecreëerd door je ego zullen enkel schadelijk zijn en je ervan weerhouden te werken vanuit Onschuld. Zodra je je verbindt met je innerlijke waarheid, de bron, kun je de vreugde van het leven oogsten.


Niks is gratis en om die reden dien je aandacht te geven aan je innerlijke waarheid, de bron. Door toewijding zal Onschuld ontstaan en dit leidt tot geluk.


Betekenis van de I Tjing lijnen

Een I Tjing hexagram bestaat uit zes lijnen. Als deze lijnen veranderend zijn dan dien je deze mee te nemen in je I Tjing advies.


De onderste I Tjing lijn staat voor de realiteit, dat wat is. De tweede lijn staat voor verbinding met anderen. Oorzak en gevolg, hoe reageer jij?

De derde lijn richt zich op emoties en hoe daar mee om te gaan. De vierde lijn is gerelateerd aan het maken van keuzes om zo op het juiste pad te blijven. De vijfde lijn vertegenwoordigt het organiserende aspect van de dingen.

Het gaat over leiderschap, het opvolgen van idealen en het maken van plannen. De I Tjing bovenste lijn heeft te maken met spiritualiteit. Het geloof, de tao en meer.


Eerste lijn - I Tjing uitleg

Volg je hart. Probeer ontkoppelt te blijven van je ego. Je ego is slechts een creatie van je gedachte. Voel de Onschuld vanuit je hart.


Tweede lijn - I Tjing uitleg

Richt je op het proces, niet op de uitkomst. Dit leidt tot succes en geluk.


Derde lijn - I Tjing uitleg

Ongeluk dat onterecht is kan gebeuren. Accepteer dit, zodra je dat lukt zal de intensiteit die je voelt direct afnemen. Dit is het begin om weer naar geluk terug te keren.


Vierde lijn - I Tjing uitleg

Onrust is een niet functionele emotie. Blijf loyaal aan datgene waarvan je weet dat goed en juist is.


Vijfde lijn - I Tjing uitleg

Als het kwaad onverwacht op je pad komt probeer dan niet direct te reageren. Degene die helder en juist blijft observeren zal merken dat het kwaad hierdoor ook sneller verdwijnt.


Zesde lijn - I Tjing uitleg

Soms is het nog te vroeg voor vooruitgang. In dit geval is het verstandig te stoppen en niks te doen. Aanschouw wat er gebeurd, richt je aandacht op je innerlijke wereld. Maak verbinding met je onschuld. Zodra je weer in verbinding bent intern zal de creatieve kracht zorgen voor een positieve verandering naar buiten toe.


Het I Tjing hexagram bestaat uit twee trigrammen. Boven Ch'ien - Hemel en onder Chên - Donder.


Meer hexagrammen Trigrammen Terug naar I Tjing Terug naar de hoofdpagina