I Tjing Hexagram | Waarzegging - je toekomst gratis voorspeld!

I Tjing Hexagram | Waarzegging.nl

I Tjing betekenis

De interpretatie van de I Tjing is belangrijk omdat het een wegwijzer is voor je toekomst. De waarzegger legt je uit hoe je je voordeel doet met de I Tjing en het boek der veranderingen. Hoe beter je de I Tjing begrijpt hoe meer je hebt aan de resultaten van het orakel!

Aub, like ons op (i-tjing-betekenis: 4 uit 5 gebaseerd op 1 beoordelingen.)Betekenis I Tjing hexagrammen

I Tjing Hexagram 26: Ta Ch'u - de temmende kracht van het Grote


Ta Ch'u - de temmende kracht van het Grote staat voor krachtige energie. Dit wordt door beide trigrammen uitgebeeld door de berg die boven de hemel staat. In tijden van crisis (dat in het Chinees gevaar betekent en tegelijkertijd ook mogelijkheid) moet je loyaal blijven aan je eigen juiste principes.


I Tjing interpretatie / Het Oordeel

Als je deze I Tjing hexagram hebt gegooid met het orakel dan betekent dat: zorg dat je dagelijks tijd besteed aan jezelf. Dit is belangrijk om te zorgen dat je eigen waarheid, gebaseerd op juiste principes, ook tot uiting komt in de buitenwereld.


Wees jezelf ervan bewust dat anderen je loyaliteit kunnen testen, door jouw eigen waarheid in twijfel te trekken. Begrijp dat deze weerstand wordt veroorzaakt door hun ego. Een ego maakt altijd vergelijkingen en is of goed of fout. Het valt alles aan dat een bedreiging is voor het gelijk van dat ego. Wees jezelf bewust van hoe het ego werkt.


Betekenis van de I Tjing lijnen

Een I Tjing hexagram bestaat uit zes lijnen. Als deze lijnen veranderend zijn dan dien je deze mee te nemen in je I Tjing advies.


De onderste I Tjing lijn staat voor de realiteit, dat wat is. De tweede lijn staat voor verbinding met anderen. Oorzak en gevolg, hoe reageer jij?

De derde lijn richt zich op emoties en hoe daar mee om te gaan. De vierde lijn is gerelateerd aan het maken van keuzes om zo op het juiste pad te blijven. De vijfde lijn vertegenwoordigt het organiserende aspect van de dingen.

Het gaat over leiderschap, het opvolgen van idealen en het maken van plannen. De I Tjing bovenste lijn heeft te maken met spiritualiteit. Het geloof, de tao en meer.


Eerste lijn - I Tjing uitleg

De buitenwereld zorgt voor een hindernis. Indien deze hindernis met harde, dwingende kracht wordt opgelost zal ongeluk de uitkomst zijn.


Tweede lijn - I Tjing uitleg

In deze situatie is het wijs om jezelf terug te trekken en de situatie te observeren. Op deze manier wordt energie bespaard om op een mooie en natuurlijke manier de situatie op een later tijdstip te verbeteren.


Derde lijn - I Tjing uitleg

De hindernis die eerder werd besproken is verwijderd. Als je in verbinding staat met je eigen innerlijke waarheid, de bron, zal geluk snel volgen.


Vierde lijn - I Tjing uitleg

Anderen zullen niet onder de indruk zijn als je reageert vanuit sterke emoties. Deze emoties dienen eerst onder controle te worden gebracht voordat je handelt.


Vijfde lijn - I Tjing uitleg

Roekeloze kracht dient te worden afgezwakt door 'geen weerstand'. Richt je op de oorzaak van de roekeloze kracht/energie in plaats van op de kracht zelf.


Zesde lijn - I Tjing uitleg

De creatieve energie die is opgeslagen is klaar voor de buitenwereld. De tijd van weerstand en belemmering is verleden tijd. Juiste principes overheersen. Geluk.


Het I Tjing hexagram bestaat uit twee trigrammen. Boven Kên - Berg en onder Ch'ien - Hemel.


Meer hexagrammen Trigrammen Terug naar I Tjing Terug naar de hoofdpagina