I Tjing Hexagram | Waarzegging - je toekomst gratis voorspeld!

I Tjing Hexagram | Waarzegging.nl

I Tjing betekenis

De interpretatie van de I Tjing is belangrijk omdat het een wegwijzer is voor je toekomst. De waarzegger legt je uit hoe je je voordeel doet met de I Tjing en het boek der veranderingen. Hoe beter je de I Tjing begrijpt hoe meer je hebt aan de resultaten van het orakel!

Aub, like ons op (i-tjing-betekenis: 4 uit 5 gebaseerd op 1 beoordelingen.)Betekenis I Tjing hexagrammen

I Tjing Hexagram 27: I - Voeding


I - Voeding staat voor juiste voeding voor jezelf. Gezond eten voor het lichaam, gezonde gedachten voor de hersenen en gezonde principes voor de ziel. Aandacht voor alledrie de gebieden is belangrijk.


I Tjing interpretatie / Het Oordeel

Als je deze I Tjing hexagram hebt gegooid met het orakel dan betekent dat: een holistische benadering van voeding, dat wil zeggen aandacht voor 'mind, body and soul' zal geluk opleveren. Het leert ons ook dat als we iemand anders willen begrijpen we ook moeten begrijpen wat deze persoon voedt van binnen. Waarom wordt de een gevoed door inferieure elementen en een andere door superieure kwaliteiten?


De natuur voedt al het leven. Superieure kwaliteiten worden versterkt door superieure elementen. Inferieure kwaliteiten worden versterkt door inferieure elementen. Daarom dien je te zorgen dat je je omgeving waarin je je begeeft bewust kiest. Op deze manier kan je jezelf voeden met superieure invloeden en dit leidt tot geluk.


Betekenis van de I Tjing lijnen

Een I Tjing hexagram bestaat uit zes lijnen. Als deze lijnen veranderend zijn dan dien je deze mee te nemen in je I Tjing advies.


De onderste I Tjing lijn staat voor de realiteit, dat wat is. De tweede lijn staat voor verbinding met anderen. Oorzak en gevolg, hoe reageer jij?

De derde lijn richt zich op emoties en hoe daar mee om te gaan. De vierde lijn is gerelateerd aan het maken van keuzes om zo op het juiste pad te blijven. De vijfde lijn vertegenwoordigt het organiserende aspect van de dingen.

Het gaat over leiderschap, het opvolgen van idealen en het maken van plannen. De I Tjing bovenste lijn heeft te maken met spiritualiteit. Het geloof, de tao en meer.


Eerste lijn - I Tjing uitleg

Jaloezie is gebaseerd op weerstand en is een creatie van het ego. Als je het niet kan laten om te oordelen over anderen zal dit leiden tot ongeluk.


Tweede lijn - I Tjing uitleg

Zorg ervoor dat je jezelf juist voedt. Je lichaam, gedachten en ziel. Als je dit niet doet zal ongeluk het gevolg zijn.


Derde lijn - I Tjing uitleg

Verlangen wordt veroorzaakt door het ego. Hierdoor gevoed worden is ongezond. Keer terug naar de hogere waarheid, je eigen gezonde waarheid.


Vierde lijn - I Tjing uitleg

Met steun van anderen is het makkelijker het licht te verspreiden onder anderen. Degene die niet enkel wordt geleid door eigenbelang maar geleid wordt door het gemeenschappelijk belang creëert geluk.


Vijfde lijn - I Tjing uitleg

Als je je eigen zwakte kent, maar deze zelf niet kan aanpassen zoek dan hulp van anderen. Een wijs persoon zal zijn trots opzij zetten omdat deze weet dat dit slechts voortkomt uit het ego wat niet meer dan een gedachte is.


Zesde lijn - I Tjing uitleg

Iemand die verlicht is zal deze positieve energie uitstralen. Dit zal anderen voeden en zich zodoende als een olievlek verspreiden. De verlichte persoon die deze verantwoordelijkheid begrijpt zorgt ervoor dat deze innerlijke vrede blijvend is.


Het I Tjing hexagram bestaat uit twee trigrammen. Boven Kên - Berg en onder Chên - Donder.


Meer hexagrammen Trigrammen Terug naar I Tjing Terug naar de hoofdpagina