I Tjing Hexagram | Waarzegging - je toekomst gratis voorspeld!

I Tjing Hexagram | Waarzegging.nl

I Tjing betekenis

De interpretatie van de I Tjing is belangrijk omdat het een wegwijzer is voor je toekomst. De waarzegger legt je uit hoe je je voordeel doet met de I Tjing en het boek der veranderingen. Hoe beter je de I Tjing begrijpt hoe meer je hebt aan de resultaten van het orakel!

Aub, like ons op (i-tjing-betekenis: 4 uit 5 gebaseerd op 1 beoordelingen.)Betekenis I Tjing hexagrammen

I Tjing Hexagram 3: Chun - Moeilijkheid bij het Begin


Chun - Moeilijkheid bij het Begin staat voor uitdagingen die ontstaan als de creatieve energie en de ontvangende energie niet met elkaar communiceren.


I Tjing interpretatie / Het Oordeel

Als je deze I Tjing hexagram hebt gegooid met het orakel dan betekent dat: alhoewel er momenteel uitdagingen zijn is succes in de maak.


Zorg voor rust in de situatie aangezien rusteloosheid enkel leidt tot disbalans. Accepteer de huidige situatie zoals die is en laat de gedachte los om de situatie nu op te lossen. Laat de chaos voorbij gaan waardoor ook de weerstand afneemt. Na dit moment is er mogelijkheid om succes en geluk toe te laten.


Betekenis van de I Tjing lijnen

Een I Tjing hexagram bestaat uit zes lijnen. Als deze lijnen veranderend zijn dan dien je deze mee te nemen in je I Tjing advies.


De onderste I Tjing lijn staat voor de realiteit, dat wat is. De tweede lijn staat voor verbinding met anderen. Oorzak en gevolg, hoe reageer jij?

De derde lijn richt zich op emoties en hoe daar mee om te gaan. De vierde lijn is gerelateerd aan het maken van keuzes om zo op het juiste pad te blijven. De vijfde lijn vertegenwoordigt het organiserende aspect van de dingen.

Het gaat over leiderschap, het opvolgen van idealen en het maken van plannen. De I Tjing bovenste lijn heeft te maken met spiritualiteit. Het geloof, de tao en meer.


Eerste lijn - I Tjing uitleg

Als een hindernis aanwezig is probeer dan niet een doorbraak onder druk te realiseren. Stop en observeer de situatie. Blijf tegelijkertijd wel volharden in het willen bereiken van een oplossing. Houd je doel voor ogen.


Tweede lijn - I Tjing uitleg

Als in moeilijke tijden een oplossing zich aandient vanuit een onverwachte hoek wees dan voorzichtig deze te accepteren. Zorg dat je vrijheid om te kiezen behouden blijft. Wees voorzichtig met de verplichtingen die verbonden zijn aan deze hulp.


Derde lijn - I Tjing uitleg

Zorg dat je juist advies ontvangt. Vroegtijdige actie zonder juist advies leidt tot ongeluk. Blijf geduldig totdat het te volgen pad duidelijk is.


Vierde lijn - I Tjing uitleg

Hulp accepteren in een lastige situatie is goed zolang je loyaal blijft aan je eigen, juiste principes.


Vijfde lijn - I Tjing uitleg

Wees bescheiden met je inspanning. Het lijkt erop dat er weerstand is tegen jouw plannen door je omgeving. Teveel volharding brengt ongeluk. Gematigde volharding brengt geluk.


Zesde lijn - I Tjing uitleg

Problemen in het begin kunnen zo groot zijn dat je wilt opgeven. Blijf volhouden, stap bij stap.


Het I Tjing hexagram bestaat uit twee trigrammen. Boven K'an - Water en onder Chên - Donder


Meer hexagrammen Trigrammen Terug naar I Tjing Terug naar de hoofdpagina