I Tjing Hexagram | Waarzegging - je toekomst gratis voorspeld!

I Tjing Hexagram | Waarzegging.nl

I Tjing betekenis

De interpretatie van de I Tjing is belangrijk omdat het een wegwijzer is voor je toekomst. De waarzegger legt je uit hoe je je voordeel doet met de I Tjing en het boek der veranderingen. Hoe beter je de I Tjing begrijpt hoe meer je hebt aan de resultaten van het orakel!

Aub, like ons op (i-tjing-betekenis: 4 uit 5 gebaseerd op 1 beoordelingen.)Betekenis I Tjing hexagrammen

I Tjing Hexagram 31: Hsien - Invloed


Hsien - Invloed staat voor stimulatie via het universum. Het is ook de basis van sociale relaties. Positieve elementen trekken positiviteit aan en negatieve elementen negativiteit. Richt je zodoende op positiviteit.


I Tjing interpretatie / Het Oordeel

Als je deze I Tjing hexagram hebt gegooid met het orakel dan betekent dat: je moet je aandacht richten op positieve actie en positieve gedachten als je met anderen communiceert. Dit leidt tot geluk!


Zwak en sterk komen bijelkaar waardoor succes wordt geboekt. De aantrekking door beide zijden is de basis van deze positieve invloed. Deze aantrekking leidt naar vrede.

Als je toegewijd blijft aan je innerlijke waarheid en met een open hart naar de wereld kijkt zonder oordeel dan zal dit leiden tot ultiem geluk.


Betekenis van de I Tjing lijnen

Een I Tjing hexagram bestaat uit zes lijnen. Als deze lijnen veranderend zijn dan dien je deze mee te nemen in je I Tjing advies.


De onderste I Tjing lijn staat voor de realiteit, dat wat is. De tweede lijn staat voor verbinding met anderen. Oorzak en gevolg, hoe reageer jij?

De derde lijn richt zich op emoties en hoe daar mee om te gaan. De vierde lijn is gerelateerd aan het maken van keuzes om zo op het juiste pad te blijven. De vijfde lijn vertegenwoordigt het organiserende aspect van de dingen.

Het gaat over leiderschap, het opvolgen van idealen en het maken van plannen. De I Tjing bovenste lijn heeft te maken met spiritualiteit. Het geloof, de tao en meer.


Eerste lijn - I Tjing uitleg

Intenties zijn onderdeel van je innerlijke wereld. Zolang de intentie nog niet zichtbaar is, is deze niet van belang voor de buitenwereld. De situatie blijft onveranderd.


Tweede lijn - I Tjing uitleg

Wees geduldig voordat je handelt. Laat je niet verleiden door externe prikkels.


Derde lijn - I Tjing uitleg

Als je handelt op alle impulsen die je krijgt leidt dit tot ongeluk. Vernedering is het resultaat van ondoordacht gedrag.


Vierde lijn - I Tjing uitleg

Laat egoïstische gedachtes zoals angst, bezorgdheid en ambitie achterwege. Richt jezelf op NU aangezien het ego niet kan overleven zonder tijd. Observeer de stilte van binnenuit.


Vijfde lijn - I Tjing uitleg

Blijf loyaal aan je eigen intenties en geloof. Wees flexibel in het kiezen van het juiste pad dat je daar uiteindelijk zal brengen.


Zesde lijn - I Tjing uitleg

Oppervlakkige gesprekken dienen vermeden te worden. Richt je op wat echt en waar is. Enkel deze boodschap zal de buitenwereld positief doen veranderen.


Het I Tjing hexagram bestaat uit twee trigrammen. Boven Tui - Meer en onder Kên - Berg.


Meer hexagrammen Trigrammen Terug naar I Tjing Terug naar de hoofdpagina