I Tjing Hexagram | Waarzegging - je toekomst gratis voorspeld!

I Tjing Hexagram | Waarzegging.nl

I Tjing betekenis

De interpretatie van de I Tjing is belangrijk omdat het een wegwijzer is voor je toekomst. De waarzegger legt je uit hoe je je voordeel doet met de I Tjing en het boek der veranderingen. Hoe beter je de I Tjing begrijpt hoe meer je hebt aan de resultaten van het orakel!

Aub, like ons op (i-tjing-betekenis: 4 uit 5 gebaseerd op 1 beoordelingen.)Betekenis I Tjing hexagrammen

I Tjing Hexagram 32: Hêng - Duurzaamheid


Hêng - Duurzaamheid staat voor langdurige verbinding. Om verbinding te maken is vrouwelijke yin energie noodzakelijk. Als je dit vertaalt naar een relatie dan betekent dat dat tijdens verliefdheid de mannelijke yang energie ondergeschikt is aan de vrouwelijke yin energie. Tijdens het huwelijk komt de yang energie meer naar voren.


I Tjing interpretatie / Het Oordeel

Als je deze I Tjing hexagram hebt gegooid met het orakel dan betekent dat: zorg dat je constant en beheerst leeft. Laat het leven zijn natuurlijke gang volgen. Volg het pad van de innerlijke waarheid.


Duurzaamheid is niet een staat van inactiviteit. Het is een actieve beweging, maar wel zonder obstakels. Inactiviteit leidt tot verval, dus waak daarvoor. Obstakels zijn gevolg van egoïstische gedachtepatronen. Zorg dat je deze patronen zoals angst, oordeel, bezorgdheid, afkeer herkent en niet toelaat.


Betekenis van de I Tjing lijnen

Een I Tjing hexagram bestaat uit zes lijnen. Als deze lijnen veranderend zijn dan dien je deze mee te nemen in je I Tjing advies.


De onderste I Tjing lijn staat voor de realiteit, dat wat is. De tweede lijn staat voor verbinding met anderen. Oorzak en gevolg, hoe reageer jij?

De derde lijn richt zich op emoties en hoe daar mee om te gaan. De vierde lijn is gerelateerd aan het maken van keuzes om zo op het juiste pad te blijven. De vijfde lijn vertegenwoordigt het organiserende aspect van de dingen.

Het gaat over leiderschap, het opvolgen van idealen en het maken van plannen. De I Tjing bovenste lijn heeft te maken met spiritualiteit. Het geloof, de tao en meer.


Eerste lijn - I Tjing uitleg

Verwachtingen zijn verlangen naar de toekomst. Deze uitingen van het ego kunnen leiden tot weerstand. Verlaag je verwachtingen en merk dat je weerstand ook afneemt.


Tweede lijn - I Tjing uitleg

Wees bewust van je egoïstische gedachte. Begin bij de bron, je innerlijke waarheid. Richt je op het nu en wees bewust van wat er is. Dat is het startpunt voor geluk.


Derde lijn - I Tjing uitleg

Iemand die teveel wordt beïnvloed door de buitenwereld verliest verbinding met zijn innerlijke wereld. Deze ontkoppeling leidt tot ongeluk.


Vierde lijn - I Tjing uitleg

Het pad naar je doel is meer belangrijk dan het doel op zichzelf. Richt je op het proces en niet op het resultaat.


Vijfde lijn - I Tjing uitleg

Iedereen heeft het recht om zijn eigen pad te kiezen. Als jou pad gelijk is met een anders is dat oke. Is het pad anders dan is dat ook oke.


Zesde lijn - I Tjing uitleg

Iemand die altijd onrustig is zal ongeluk vinden. Onrust is een gevolg van egoïstische geconditioneerde gedachtepatronen. Richt je op het NU. Oefen om bewust je aandacht in het nu te houden en merk dat de rusteloosheid afneemt.


Het I Tjing hexagram bestaat uit twee trigrammen. Boven Chên - Donder onder Sun - Wind.


Meer hexagrammen Trigrammen Terug naar I Tjing Terug naar de hoofdpagina