I Tjing Hexagram | Waarzegging - je toekomst gratis voorspeld!

I Tjing Hexagram | Waarzegging.nl

I Tjing betekenis

De interpretatie van de I Tjing is belangrijk omdat het een wegwijzer is voor je toekomst. De waarzegger legt je uit hoe je je voordeel doet met de I Tjing en het boek der veranderingen. Hoe beter je de I Tjing begrijpt hoe meer je hebt aan de resultaten van het orakel!

Aub, like ons op (i-tjing-betekenis: 4 uit 5 gebaseerd op 1 beoordelingen.)Betekenis I Tjing hexagrammen

I Tjing Hexagram 33: Tun - de Terugtocht


Tun - de Terugtocht staat voor de opkomst van duistere krachten. Trek je terug richting het licht om jezelf te beschermen tegen de duistere invloed. Het licht is je innerlijke kracht, dus richt je op jezelf.


I Tjing interpretatie / Het Oordeel

Als je deze I Tjing hexagram hebt gegooid met het orakel dan betekent dat: Accepteer dat vanwege de polariteit van het leven ook de duistere krachten tot uiting komen.


Het advies van Tun - de Terugtocht is letterlijk om jezelf terug te trekken en hetgeen er is te observeren. Om weerstand te bieden aan hetgeen dat er is zal enkel de negatieve emoties voeden en leiden tot ongeluk.

Terugtrekken moet je niet verwarren met vluchten. Terugtrekken komt voort uit kracht, wat anders is dan vluchten.


Betekenis van de I Tjing lijnen

Een I Tjing hexagram bestaat uit zes lijnen. Als deze lijnen veranderend zijn dan dien je deze mee te nemen in je I Tjing advies.


De onderste I Tjing lijn staat voor de realiteit, dat wat is. De tweede lijn staat voor verbinding met anderen. Oorzak en gevolg, hoe reageer jij?

De derde lijn richt zich op emoties en hoe daar mee om te gaan. De vierde lijn is gerelateerd aan het maken van keuzes om zo op het juiste pad te blijven. De vijfde lijn vertegenwoordigt het organiserende aspect van de dingen.

Het gaat over leiderschap, het opvolgen van idealen en het maken van plannen. De I Tjing bovenste lijn heeft te maken met spiritualiteit. Het geloof, de tao en meer.


Eerste lijn - I Tjing uitleg

Let op dat je niet de laatste bent die zich terugtrekt. In de staart ben je het dichtst bij de achtervolgende vijand.


Tweede lijn - I Tjing uitleg

De supérieure persoon blijft loyaal aan zijn kernwaarden. Als hij hierin volhardt dan kan niemand hem raken.


Derde lijn - I Tjing uitleg

Als je jezelf terugtrekt doe dat dan met 100% acceptatie. Geluk volgt als je het initiatief houdt.


Vierde lijn - I Tjing uitleg

Enkel de inferieure persoon zal ongeluk ontvangen als de superieure persoon zich terugtrekt. De inferieure persoon mist namelijk een juiste wegwijzer terwijl de superieure man zijn eigen juiste principes zal blijven volgen.


Vijfde lijn - I Tjing uitleg

Laat je niet afleiden door onbelangrijke zaken. Duidelijk en helder handelen is noodzakelijk om op een juiste manier je terug te trekken. Dit leidt tot geluk.


Zesde lijn - I Tjing uitleg

Het pad naar voren is duidelijk. De vrijheid is beschikbaar om geluk na te streven.


Het I Tjing hexagram bestaat uit twee trigrammen. Boven Ch'ien - Hemel en onder Kên - Berg.


Meer hexagrammen Trigrammen Terug naar I Tjing Terug naar de hoofdpagina