I Tjing Hexagram | Waarzegging - je toekomst gratis voorspeld!

I Tjing Hexagram | Waarzegging.nl

I Tjing betekenis

De interpretatie van de I Tjing is belangrijk omdat het een wegwijzer is voor je toekomst. De waarzegger legt je uit hoe je je voordeel doet met de I Tjing en het boek der veranderingen. Hoe beter je de I Tjing begrijpt hoe meer je hebt aan de resultaten van het orakel!

Aub, like ons op (i-tjing-betekenis: 4 uit 5 gebaseerd op 1 beoordelingen.)Betekenis I Tjing hexagrammen

I Tjing Hexagram 34: Ta Chuang - De kracht van het grote


Ta Chuang - De kracht van het Grote staat voor sterke beweging. Dit zal een grote invloed hebben op de uiterlijke wereld. Daarom is het belangrijk dat deze kracht op een juiste manier wordt uitgevoerd. Heldere, eerlijke principes dienen de basis te zijn van deze kracht.


I Tjing interpretatie / Het Oordeel

Als je deze I Tjing hexagram hebt gegooid met het orakel dan betekent dat: probeer niet de kracht van het Grote tot uiting te brengen door dwangmatig je idee door te drukken. Dit is egoïstisch en om die reden niet goed. Laat de kracht ontstaan uit nederigheid, eerlijkheid en dienstbaarheid. Dit leidt tot geluk.


Je innerlijke wereld is op dit moment zo helder dat het zich op dezelfde manier zal uiten in de uiterlijke wereld. Vertrouw niet enkel op je eigen kracht. Vraag anderen om advies. Weten wat juist is kan een illusie zijn van je ego.

Tegelijkertijd wacht niet op het juiste moment. De enige tijd die er is, is NU.


Betekenis van de I Tjing lijnen

Een I Tjing hexagram bestaat uit zes lijnen. Als deze lijnen veranderend zijn dan dien je deze mee te nemen in je I Tjing advies.


De onderste I Tjing lijn staat voor de realiteit, dat wat is. De tweede lijn staat voor verbinding met anderen. Oorzak en gevolg, hoe reageer jij?

De derde lijn richt zich op emoties en hoe daar mee om te gaan. De vierde lijn is gerelateerd aan het maken van keuzes om zo op het juiste pad te blijven. De vijfde lijn vertegenwoordigt het organiserende aspect van de dingen.

Het gaat over leiderschap, het opvolgen van idealen en het maken van plannen. De I Tjing bovenste lijn heeft te maken met spiritualiteit. Het geloof, de tao en meer.


Eerste lijn - I Tjing uitleg

Als de innerlijke waarheid enkel nog maar voelbaar is in je tenen wacht dan met actief dit idee naar buiten te brengen. Wacht tot het meer aanwezig is voordat je het deelt met de buitenwereld.


Tweede lijn - I Tjing uitleg

Volharding brengt geluk.


Derde lijn - I Tjing uitleg

Oppervlakkig vertoon van macht leidt tot weerstand. Ontkoppel het ego en handel enkel vanuit innerlijke overtuiging die gebaseerd is op juiste principes zoals: nederigheid, mededogen en dienstbaarheid.


Vierde lijn - I Tjing uitleg

Een supérieur persoon werkt in alle rust aan het verwijderen van interne obstakels. Dit zal leiden tot geluk.


Vijfde lijn - I Tjing uitleg

Degene die zichzelf kan bevrijden van niet functionele condities die zijn ontstaan in het verleden zal geluk vinden.


Zesde lijn - I Tjing uitleg

Als je veel weerstand opmerkt en het voelt alsof je vast zit, stop dan. Neem rust, observeer de situatie en observeer ook de gedachten die je daarbij hebt. Vanuit die situatie komt de oplossing.


Het I Tjing hexagram bestaat uit twee trigrammen. Boven Chên - Donder, onder Ch'ien - Heaven.


Meer hexagrammen Trigrammen Terug naar I Tjing Terug naar de hoofdpagina