I Tjing Hexagram | Waarzegging - je toekomst gratis voorspeld!

I Tjing Hexagram | Waarzegging.nl

I Tjing betekenis

De interpretatie van de I Tjing is belangrijk omdat het een wegwijzer is voor je toekomst. De waarzegger legt je uit hoe je je voordeel doet met de I Tjing en het boek der veranderingen. Hoe beter je de I Tjing begrijpt hoe meer je hebt aan de resultaten van het orakel!

Aub, like ons op (i-tjing-betekenis: 4 uit 5 gebaseerd op 1 beoordelingen.)Betekenis I Tjing hexagrammen

I Tjing Hexagram 35: Chin - Vooruitgang


Chin - Vooruitgang staat voor snelle en soepele ontwikkeling. Dit wordt weergegeven door beide trigrammen. De Zon die opkomt boven de Aarde.


I Tjing interpretatie / Het Oordeel

Als je deze I Tjing hexagram hebt gegooid met het orakel dan betekent dat: je zal geleid worden door iets of iemand met een heldere visie. Geen gevaar voor misbruik is aanwezig. Dit leidende gebruikt zijn kracht in het belang voor allen.


Een superieur persoon vrij van jaloezie en andere egoïstische neigingen zal echt leiderschap laten zien en zal om die reden veel loyale volgers hebben. Dit brengt geluk. Het ego heeft echter de neiging te groeien in tijden van succes, waak hiervoor.


Betekenis van de I Tjing lijnen

Een I Tjing hexagram bestaat uit zes lijnen. Als deze lijnen veranderend zijn dan dien je deze mee te nemen in je I Tjing advies.


De onderste I Tjing lijn staat voor de realiteit, dat wat is. De tweede lijn staat voor verbinding met anderen. Oorzak en gevolg, hoe reageer jij?

De derde lijn richt zich op emoties en hoe daar mee om te gaan. De vierde lijn is gerelateerd aan het maken van keuzes om zo op het juiste pad te blijven. De vijfde lijn vertegenwoordigt het organiserende aspect van de dingen.

Het gaat over leiderschap, het opvolgen van idealen en het maken van plannen. De I Tjing bovenste lijn heeft te maken met spiritualiteit. Het geloof, de tao en meer.


Eerste lijn - I Tjing uitleg

Vooruitgang is goed. Alhoewel als er geen vertrouwen is neem dan rust en ruimte. Blijf doen wat juist is.


Tweede lijn - I Tjing uitleg

Een kleine disbalans kan aanwezig zijn. Deze komt voort uit iemand die je niet helpt of een conflict met jezelf. Blijf trouw aan je eigen waarden.


Derde lijn - I Tjing uitleg

Vecht niet tegen je zwakheden. Accepteer jezelf zoals je bent, inclusief je tekortkomingen. Als je dit volledig accepteert zullen anderen je helpen.


Vierde lijn - I Tjing uitleg

Wees ervan bewust dat het ego groeit wanneer een groot succes wordt geboekt. Ongeluk volgt als het ego de leiding overneemt van je innerlijke waarheid.


Vijfde lijn - I Tjing uitleg

Richt jezelf op alles wat goed is. Richt je niet op negatieve bijzaken. Geniet van de constante ontwikkeling die altijd gaande is.


Zesde lijn - I Tjing uitleg

Actie ondernemen op basis van harde/duwende kracht is enkel verstandig als het het herstellen is van een zelfgemaakte fout. Corrigeer de fout op een dusdanige manier dat anderen er het minste last van hebben.


Het I Tjing hexagram bestaat uit twee trigrammen. Boven Li - Vuur en onder K'un - Aarde.


Meer hexagrammen Trigrammen Terug naar I Tjing Terug naar de hoofdpagina