I Tjing Hexagram | Waarzegging - je toekomst gratis voorspeld!

I Tjing Hexagram | Waarzegging.nl

I Tjing betekenis

De interpretatie van de I Tjing is belangrijk omdat het een wegwijzer is voor je toekomst. De waarzegger legt je uit hoe je je voordeel doet met de I Tjing en het boek der veranderingen. Hoe beter je de I Tjing begrijpt hoe meer je hebt aan de resultaten van het orakel!

Aub, like ons op (i-tjing-betekenis: 4 uit 5 gebaseerd op 1 beoordelingen.)Betekenis I Tjing hexagrammen

I Tjing Hexagram 38: K'uei - De Tegenstelling


K'uei - de Tegenstelling duidt op twee verschillende meningen. Dit verhindert de mogelijkheid om samen een mooi resultaat te boeken. Focus op het oplossen van deze tegenstellingen.


I Tjing interpretatie / Het Oordeel

Als je deze I Tjing hexagram hebt gegooid met het orakel dan betekent dat: het is belangrijk niet op basis van kracht vooruitgang proberen te boeken. Dit zal enkel de huidige tegenstelling vergroten. Kleine stappen dienen voorzichtig genomen te worden om de situatie te verbeteren.


Kijk niet naar de tegenstelling enkel als een obstakel. Alles in de wereld is gebaseerd op tegenstelling. Het slechts 1 zijde van de munt. Zonder de ene kant kan de andere kant niet bestaan. Als beide kanten in evenwicht zijn volgt creatie en reproductie.


Betekenis van de I Tjing lijnen

Een I Tjing hexagram bestaat uit zes lijnen. Als deze lijnen veranderend zijn dan dien je deze mee te nemen in je I Tjing advies.


De onderste I Tjing lijn staat voor de realiteit, dat wat is. De tweede lijn staat voor verbinding met anderen. Oorzak en gevolg, hoe reageer jij?

De derde lijn richt zich op emoties en hoe daar mee om te gaan. De vierde lijn is gerelateerd aan het maken van keuzes om zo op het juiste pad te blijven. De vijfde lijn vertegenwoordigt het organiserende aspect van de dingen.

Het gaat over leiderschap, het opvolgen van idealen en het maken van plannen. De I Tjing bovenste lijn heeft te maken met spiritualiteit. Het geloof, de tao en meer.


Eerste lijn - I Tjing uitleg

Als tegenstelling ontstaat probeer de elementen dan niet onder druk te herenigen. Als je je paard kwijt raakt, ren er dan niet achterna. Het paard zal zelf weer terugkeren als de tijd daar juist voor is.


Tweede lijn - I Tjing uitleg

Vanwege misverstanden is er weerstand in een relatie die normaliter soepel verloopt. Volg een open en niet gestructureerde aanpak om dit op te lossen.


Derde lijn - I Tjing uitleg

Accepteer de gepercipieerde weerstand. Het voelt niet goed in het begin, maar uiteindelijk volgt geluk.


Vierde lijn - I Tjing uitleg

Afgesloten zijn met de buitenwereld wordt veroorzaakt doordat er geen verbinding is tussen jouw innerlijke wereld en de buitenwereld. Verbind je opnieuw met je innerlijke wereld zodat dit op een juiste manier zich manifesteert in de buitenwereld.


Vijfde lijn - I Tjing uitleg

Probeer door de tegenstelling heen te kijken. Het kan zijn dat je de werkelijke aard van iemand niet doorziet. Zoek overeenkomsten en geluk zal volgen.


Zesde lijn - I Tjing uitleg

Afgesloten als gevolg van misverstand. Ga uit van positieve intenties en vertrouwen. Laat de weerstand los en werk aan verbinding.


Het I Tjing hexagram bestaat uit twee trigrammen. Boven Li - Vuur en onder Tui - Meer.


Meer hexagrammen Trigrammen Terug naar I Tjing Terug naar de hoofdpagina