I Tjing Hexagram | Waarzegging - je toekomst gratis voorspeld!

I Tjing Hexagram | Waarzegging.nl

I Tjing betekenis

De interpretatie van de I Tjing is belangrijk omdat het een wegwijzer is voor je toekomst. De waarzegger legt je uit hoe je je voordeel doet met de I Tjing en het boek der veranderingen. Hoe beter je de I Tjing begrijpt hoe meer je hebt aan de resultaten van het orakel!

Aub, like ons op (i-tjing-betekenis: 4 uit 5 gebaseerd op 1 beoordelingen.)Betekenis I Tjing hexagrammen

I Tjing Hexagram 39: Chien - Obstructie


Chien - Obstructie wijst op het overwinnen van de huidige hindernis. Om die reden zijn alle instructies gericht op overwinnen. Het overwinnen van de hindernis begint door eerst te stoppen met wat je doet.


I Tjing interpretatie / Het Oordeel

Als je deze I Tjing hexagram hebt gegooid met het orakel dan betekent dat: eerst trek je jezelf terug. Je ego zal hiertegen protesteren, echter houdt vol.


Je ego verwijt externe omstandigheden voor de situatie, echter de situatie wordt veroorzaak door je eigen denken. Je zelfgemaakte egoïstische gedachtes. Om de weerstand te verwijderen moet je de externe omstandigheden met rust laten en je richten op je innerlijke wereld om de oorzaak van de weerstand te verwijderen. Je eigen gedachten.

Weerhoud jezelf van de verleiding die voortvloeit uit emoties zoals angst, verlangen en bezorgdheid. Dit zijn enkel creaties van je ego. Observeer je eigen gedachten.


Betekenis van de I Tjing lijnen

Een I Tjing hexagram bestaat uit zes lijnen. Als deze lijnen veranderend zijn dan dien je deze mee te nemen in je I Tjing advies.


De onderste I Tjing lijn staat voor de realiteit, dat wat is. De tweede lijn staat voor verbinding met anderen. Oorzak en gevolg, hoe reageer jij?

De derde lijn richt zich op emoties en hoe daar mee om te gaan. De vierde lijn is gerelateerd aan het maken van keuzes om zo op het juiste pad te blijven. De vijfde lijn vertegenwoordigt het organiserende aspect van de dingen.

Het gaat over leiderschap, het opvolgen van idealen en het maken van plannen. De I Tjing bovenste lijn heeft te maken met spiritualiteit. Het geloof, de tao en meer.


Eerste lijn - I Tjing uitleg

Observeer de weerstand voordat je handelt. Dit betekent niet dat je opgeeft, enkel dat je wacht op het juiste moment om actie te ondernemen.


Tweede lijn - I Tjing uitleg

Normaliter is het verstandig om de weg van de minste weerstand te kiezen als je een probleem oplost. Tegelijkertijd als de situatie vraagt om directe actie vanuit een verantwoordelijkheid die je hebt dan dient dit te gebeuren.


Derde lijn - I Tjing uitleg

Wees voorzichtig. Handel niet impulsief. Onthoud dat je verantwoordelijkheden hebt richting anderen. Trek je terug en herstel het evenwicht. Geluk zal volgen.


Vierde lijn - I Tjing uitleg

In stilte kan iemand de noodzakelijk superieure elementen observeren die nodig zijn voor vooruitgang. Zodra de noodzakelijke steun er is zal geluk mogelijk zijn.


Vijfde lijn - I Tjing uitleg

Als je geen andere mogelijkheid ziet dan de hindernis te confronteren doe dit dan. Zelfs als de taak te groot lijkt te zijn. Knip de taak op in kleinere taken en vertrouw erop dat alles goed komt.


Zesde lijn - I Tjing uitleg

De wijze man keert terug aangezien zijn innerlijke vrede en vrijheid verlangt worden door anderen. Een wijs man zal iemand die zijn hulp nodig heeft niet de deur wijzen.


Het I Tjing hexagram bestaat uit twee trigrammen. Boven Li - Vuur en onder Tui - Meer.


Meer hexagrammen Trigrammen Terug naar I Tjing Terug naar de hoofdpagina