I Tjing Hexagram | Waarzegging - je toekomst gratis voorspeld!

I Tjing Hexagram | Waarzegging.nl

I Tjing betekenis

De interpretatie van de I Tjing is belangrijk omdat het een wegwijzer is voor je toekomst. De waarzegger legt je uit hoe je je voordeel doet met de I Tjing en het boek der veranderingen. Hoe beter je de I Tjing begrijpt hoe meer je hebt aan de resultaten van het orakel!

Aub, like ons op (i-tjing-betekenis: 4 uit 5 gebaseerd op 1 beoordelingen.)Betekenis I Tjing hexagrammen

I Tjing Hexagram 40: Hsieh - de Bevrijding


Hsieh - de Bevrijding duidt erop dat de situatie terugkeert naar vrede. De weerstand is verwijderd en het verval is gestopt. De situatie van vrede is echter nog niet hier. De Bevrijding richt zich op het pad naar de vrede.


I Tjing interpretatie / Het Oordeel

Als je deze I Tjing hexagram hebt gegooid met het orakel dan betekent dat: je moet je richten op een verandering in je houding.


Polariteit in het universum leert ons om beide kanten van de munt te verkennen en te erkennen. Iets dat weerstand oproept heeft altijd een doel. Door je houding te veranderen ten opzichte van de weerstand zal deze verdwijnen. Richt je aandacht op je nieuwe houding en hierdoor manifesteert deze zich in de buitenwereld.

Innerlijke vrede ontstaat vanuit deze houding van acceptatie en brengt geluk.


Betekenis van de I Tjing lijnen

Een I Tjing hexagram bestaat uit zes lijnen. Als deze lijnen veranderend zijn dan dien je deze mee te nemen in je I Tjing advies.


De onderste I Tjing lijn staat voor de realiteit, dat wat is. De tweede lijn staat voor verbinding met anderen. Oorzak en gevolg, hoe reageer jij?

De derde lijn richt zich op emoties en hoe daar mee om te gaan. De vierde lijn is gerelateerd aan het maken van keuzes om zo op het juiste pad te blijven. De vijfde lijn vertegenwoordigt het organiserende aspect van de dingen.

Het gaat over leiderschap, het opvolgen van idealen en het maken van plannen. De I Tjing bovenste lijn heeft te maken met spiritualiteit. Het geloof, de tao en meer.


Eerste lijn - I Tjing uitleg

De situatie is zoals die is. Laat deze voor nu zoals deze is.


Tweede lijn - I Tjing uitleg

Egoistische gedachtepatronen verhinderen de Bevrijding. Blijf trouw aan je innerlijke koers, zodat je innerlijke waarheid wordt bevrijd. Geluk zal volgen.


Derde lijn - I Tjing uitleg

Blijf trouw aan jezelf ook nadat je hindernis hebt overwonnen. Te trots zijn op je overwinning leidt tot vernedering en uiteindelijk ongeluk.


Vierde lijn - I Tjing uitleg

Laat inferieure invloeden los als de tijd daar rijp voor is. Als er geen innerlijke connectie of noodzaak is voor dit niet functionele gedrag zorg dan dat het verdwijnt.


Vijfde lijn - I Tjing uitleg

Om afstand te kunnen nemen van inferieure invloeden dien je eerst volledig afscheid te nemen van ze in je innerlijke wereld. Pas dan is het mogelijk het nieuwe gedrag in de buitenwereld te vertonen.


Zesde lijn - I Tjing uitleg

Bevrijding kan worden tegen gehouden door het ego. De enige wens die het ego heeft is om zichzelf belangrijk te maken. Daarom zal deze alles proberen te doen om de wil van je ware zelf tegen te houden.


Het I Tjing hexagram bestaat uit twee trigrammen. Boven Ch'en - Donder en onder K'an - Water.


Meer hexagrammen Trigrammen Terug naar I Tjing Terug naar de hoofdpagina