I Tjing Hexagram | Waarzegging - je toekomst gratis voorspeld!

I Tjing Hexagram | Waarzegging.nl

I Tjing betekenis

De interpretatie van de I Tjing is belangrijk omdat het een wegwijzer is voor je toekomst. De waarzegger legt je uit hoe je je voordeel doet met de I Tjing en het boek der veranderingen. Hoe beter je de I Tjing begrijpt hoe meer je hebt aan de resultaten van het orakel!

Aub, like ons op (i-tjing-betekenis: 4 uit 5 gebaseerd op 1 beoordelingen.)Betekenis I Tjing hexagrammen

I Tjing Hexagram 44: Kou - Tegemoetkoming


Kou - Tegemoetkomen staat voor een situatie waarin de slechte invloeden opeens weer terug komen. Dit komt door de verleidende aard van deze slechte invloeden. Als je niet resoluut weerstand biedt tegen deze invloeden dan komen ze keer op keer terug.


I Tjing interpretatie / Het Oordeel

Als je deze I Tjing hexagram hebt gegooid met het orakel dan betekent dat: je dient je te richten op het onderzoeken van je eigen motieven. Er is een reden waarom de inferieure elementen zijn teruggekeerd en deze reden ligt in jezelf. Neem de tijd om in stilte je innerlijke waarden te observeren.


Zodra je deze oefening hebt gedaan richt je dan op de goede invloeden zodat deze terug kunnen keren in zo'n sterke mate dat de slechte invloeden hier niet doorheen kunnen breken. De slechte gewoonten groeien enkel als de goede elementen geen aandacht besteden deze groei tegen te houden.


Betekenis van de I Tjing lijnen

Een I Tjing hexagram bestaat uit zes lijnen. Als deze lijnen veranderend zijn dan dien je deze mee te nemen in je I Tjing advies.


De onderste I Tjing lijn staat voor de realiteit, dat wat is. De tweede lijn staat voor verbinding met anderen. Oorzak en gevolg, hoe reageer jij?

De derde lijn richt zich op emoties en hoe daar mee om te gaan. De vierde lijn is gerelateerd aan het maken van keuzes om zo op het juiste pad te blijven. De vijfde lijn vertegenwoordigt het organiserende aspect van de dingen.

Het gaat over leiderschap, het opvolgen van idealen en het maken van plannen. De I Tjing bovenste lijn heeft te maken met spiritualiteit. Het geloof, de tao en meer.


Eerste lijn - I Tjing uitleg

Vastberadenheid brengt geluk. Oefen controle uit over het slechte om zo ruimte te maken voor het goede om te groeien.


Tweede lijn - I Tjing uitleg

Probeer de slechte elementen niet te overwinnen met dwangmatige kracht. Oefen milde kracht uit. Concentreer je op wat goed is.


Derde lijn - I Tjing uitleg

Wees voorzichtig in een mogelijke gevaarlijke situatie die ontstaat. Er is een neiging om het gevecht aan te gaan. Observeer wat er gebeurd, maar reageer niet direct omdat dit ongeluk zal veroorzaken.


Vierde lijn - I Tjing uitleg

Houd je ego in toom. Als je mensen beoordeelt als minder dan leidt dit tot disconnectie. Wees tolerant, hoe lastig dit ook lijkt.


Vijfde lijn - I Tjing uitleg

Vertrouw dat het goede van jezelf anderen op een positieve manier zal beïnvloeden. Dit proces gaat automatisch probeer het niet te forceren.


Zesde lijn - I Tjing uitleg

Trek jezelf terug als je constant wordt geconfronteerd met uitdagingen die door slechte elementen worden veroorzaakt.


Het I Tjing hexagram bestaat uit twee trigrammen. Boven Ch'ien - Hemel en onder Sun - Wind.


Meer hexagrammen Trigrammen Terug naar I Tjing Terug naar de hoofdpagina