I Tjing Hexagram | Waarzegging - je toekomst gratis voorspeld!

I Tjing Hexagram | Waarzegging.nl

I Tjing betekenis

De interpretatie van de I Tjing is belangrijk omdat het een wegwijzer is voor je toekomst. De waarzegger legt je uit hoe je je voordeel doet met de I Tjing en het boek der veranderingen. Hoe beter je de I Tjing begrijpt hoe meer je hebt aan de resultaten van het orakel!

Aub, like ons op (i-tjing-betekenis: 4 uit 5 gebaseerd op 1 beoordelingen.)Betekenis I Tjing hexagrammen

I Tjing Hexagram 45: Ts'ui - Samen Komen


Ts'ui - Samen Komen staat voor het reinigen van je innerlijke waarden als je een voorbeeld wilt zijn voor anderen. Het universum kan enkel in harmonie en vrede zijn als de mensheid handelt in algeheel belang en juist principes respecteert.


I Tjing interpretatie / Het Oordeel

Als je deze I Tjing hexagram hebt gegooid met het orakel dan betekent dat: je moet je richten om de harmonie binnen de groep te begrijpen. Alle sociale groepen/stelsels hebben een spirituele leiding nodig. Een doel dat het waard is om te volbrengen. De groep heeft een leider nodig die zorgt dat de groep blijft Samen Komen. De leider is een voorbeeld voor anderen vanwege de vele goede eigenschappen.


Het is de collectieve kracht die echte verandering mogelijk maakt. De groep moet geleid worden door capabele leiders. Dit hexagram wijst erop dat iedereen dient te werken aan juist principes die het algemeen belang dienen.


Betekenis van de I Tjing lijnen

Een I Tjing hexagram bestaat uit zes lijnen. Als deze lijnen veranderend zijn dan dien je deze mee te nemen in je I Tjing advies.


De onderste I Tjing lijn staat voor de realiteit, dat wat is. De tweede lijn staat voor verbinding met anderen. Oorzak en gevolg, hoe reageer jij?

De derde lijn richt zich op emoties en hoe daar mee om te gaan. De vierde lijn is gerelateerd aan het maken van keuzes om zo op het juiste pad te blijven. De vijfde lijn vertegenwoordigt het organiserende aspect van de dingen.

Het gaat over leiderschap, het opvolgen van idealen en het maken van plannen. De I Tjing bovenste lijn heeft te maken met spiritualiteit. Het geloof, de tao en meer.


Eerste lijn - I Tjing uitleg

Focus op op nederigheid richting anderen. Accepteer wat er is en twijfel niet om te volgen wat juist is.


Tweede lijn - I Tjing uitleg

Geef je over aan de uitkomst van het groepsproces. De krachten die aan het werk zijn, zijn mysterieus. Richt je op de interne relaties van de groep.


Derde lijn - I Tjing uitleg

Als iemand zich geïsoleerd voelt maar weet dat hij iets te bieden heeft aan een groep dan is het verstandig om dit te laten blijken. Zet je over het gevoel heen dat je een buitenstaander bent.


Vierde lijn - I Tjing uitleg

Degene die zichzelf dienstbaar opstelt ten opzichte van anderen en met de juiste redenen handelt zonder zijn ego te laten leiden zal enorm veel geluk veroorzaken.


Vijfde lijn - I Tjing uitleg

Als mensen spontaan tot je worden aangetrokken is dat een goed teken. Zorg dat dit niet enkel een resultaat is van een invloedrijke positie die je hebt, maar enkel omdat mensen je vertrouwen.


Zesde lijn - I Tjing uitleg

Onthoud jezelf van egoïstische neigingen. Als mensen je bedoelingen anders interpreteren accepteer dit dan. Blijf trouw aan je innerlijke waarheid.


Het I Tjing hexagram bestaat uit twee trigrammen. Boven Tui - Meer en onder K'un - Aarde.


Meer hexagrammen Trigrammen Terug naar I Tjing Terug naar de hoofdpagina