I Tjing Hexagram | Waarzegging - je toekomst gratis voorspeld!

I Tjing Hexagram | Waarzegging.nl

I Tjing betekenis

De interpretatie van de I Tjing is belangrijk omdat het een wegwijzer is voor je toekomst. De waarzegger legt je uit hoe je je voordeel doet met de I Tjing en het boek der veranderingen. Hoe beter je de I Tjing begrijpt hoe meer je hebt aan de resultaten van het orakel!

Aub, like ons op (i-tjing-betekenis: 4 uit 5 gebaseerd op 1 beoordelingen.)Betekenis I Tjing hexagrammen

I Tjing Hexagram 47: K'un - Uitputting


K'un - Uitputting duidt op niet te ontwijken tegenslag. Goede invloeden worden onderdrukt door slechte invloeden. Deze situatie is onderdeel van de cirkel van het leven: creatie, behoud, verval. Accepteer dit.


I Tjing interpretatie / Het Oordeel

Als je deze I Tjing hexagram hebt gegooid met het orakel dan betekent dat: richt je aandacht op de tegenslag met een juiste en positieve insteek. Probeer de situatie te buigen in plaats van te breken. Hierdoor kan je de situatie makkelijker in jouw voordeel laten werken.


Blijf vrolijk terwijl je de tegenslag aanpakt. Dit is de basis voor succes. Wees voorzichtig dat je jezelf niet uitput. Blijf trouw aan je eigen kernwaarden. Neem dus ook een pauze als dat nodig is.


Betekenis van de I Tjing lijnen

Een I Tjing hexagram bestaat uit zes lijnen. Als deze lijnen veranderend zijn dan dien je deze mee te nemen in je I Tjing advies.


De onderste I Tjing lijn staat voor de realiteit, dat wat is. De tweede lijn staat voor verbinding met anderen. Oorzak en gevolg, hoe reageer jij?

De derde lijn richt zich op emoties en hoe daar mee om te gaan. De vierde lijn is gerelateerd aan het maken van keuzes om zo op het juiste pad te blijven. De vijfde lijn vertegenwoordigt het organiserende aspect van de dingen.

Het gaat over leiderschap, het opvolgen van idealen en het maken van plannen. De I Tjing bovenste lijn heeft te maken met spiritualiteit. Het geloof, de tao en meer.


Eerste lijn - I Tjing uitleg

Een oplossing wordt enkel bereikt als je werkt vanuit je kernwaarden. Zorg dat egoïstische gedachtes je zo min mogelijk beïnvloeden zoals angst, rusteloosheid en woede.


Tweede lijn - I Tjing uitleg

De uitputting die je voelt komt voort uit rusteloosheid. Observeer de situatie en geef je over aan deze gevoelens. Ontdek de weg naar voren op basis van innerlijke vrede.


Derde lijn - I Tjing uitleg

Onthoud jezelf van egoïstische neigingen. Trek jezelf terug in stilte en geef jezelf over aan wat er is. Zoniet dan volgt ongeluk.


Vierde lijn - I Tjing uitleg

Geluk is in de maak. Echter omdat de eerste stappen met enige twijfel zijn genomen zullen wat hindernissen ontstaan die overwonnen moeten worden.


Vijfde lijn - I Tjing uitleg

Blijf trouw aan je eigen kernwaarden en hogere doel aangezien het erop lijkt dat je niet de steun krijgt van degenen van wie je het had verwacht.


Zesde lijn - I Tjing uitleg

Invloed door vroegere overtuigingen en het niet resoluut kiezen voor je nieuwe pad zorgen voor een niet ideale situatie. Wees vastberaden en geluk zal volgen.


Het I Tjing hexagram bestaat uit twee trigrammen. Boven Tui - Meer en onder K'an - Water.


Meer hexagrammen Trigrammen Terug naar I Tjing Terug naar de hoofdpagina