I Tjing Hexagram | Waarzegging - je toekomst gratis voorspeld!

I Tjing Hexagram | Waarzegging.nl

I Tjing betekenis

De interpretatie van de I Tjing is belangrijk omdat het een wegwijzer is voor je toekomst. De waarzegger legt je uit hoe je je voordeel doet met de I Tjing en het boek der veranderingen. Hoe beter je de I Tjing begrijpt hoe meer je hebt aan de resultaten van het orakel!

Aub, like ons op (i-tjing-betekenis: 4 uit 5 gebaseerd op 1 beoordelingen.)Betekenis I Tjing hexagrammen

I Tjing Hexagram 49: Ko - Revolutie


Ko - Revolutie geeft aan dat een revolutie op komst is. Om een revolutie te ontwaken dienen er twee dingen te gebeuren. Eerst moet je innerlijke wereld veranderen. Zodra deze conditie is vervuld dient de revolutie zich te uiten naar buiten toe. Vastberadenheid is noodzakelijk om een revolutie te ontketenen.


I Tjing interpretatie / Het Oordeel

Als je deze I Tjing hexagram hebt gegooid met het orakel dan betekent dat: richt je op wat je echt wilt. Een revolutie zal alleen tot geluk leiden als de revolutie gebaseerd is op je eigen waarheid. Enkel dan is het mogelijk om jezelf toe te wijden aan de revolutie.


Door egoïstische neigingen los te laten en je aandacht te richten op je innerlijke waarheid gebaseerd op liefde, vertrouwen, vrijheid en compassie kun je een revolutie ontketenen. De volgende stap is om deze door middel van discipline te uiten in de uiterlijke wereld.


Betekenis van de I Tjing lijnen

Een I Tjing hexagram bestaat uit zes lijnen. Als deze lijnen veranderend zijn dan dien je deze mee te nemen in je I Tjing advies.


De onderste I Tjing lijn staat voor de realiteit, dat wat is. De tweede lijn staat voor verbinding met anderen. Oorzak en gevolg, hoe reageer jij?

De derde lijn richt zich op emoties en hoe daar mee om te gaan. De vierde lijn is gerelateerd aan het maken van keuzes om zo op het juiste pad te blijven. De vijfde lijn vertegenwoordigt het organiserende aspect van de dingen.

Het gaat over leiderschap, het opvolgen van idealen en het maken van plannen. De I Tjing bovenste lijn heeft te maken met spiritualiteit. Het geloof, de tao en meer.


Eerste lijn - I Tjing uitleg

Handel niet te impulsief. Vroegtijdig handelen brengt ongeluk. Zorg dat je innerlijke waarheid stabiel en juist is.


Tweede lijn - I Tjing uitleg

Als reformaties hebben gefaald dan is het tijd voor een revolutie. Onthoud jezelf van egoïstische neigingen gedurende de revolutie.


Derde lijn - I Tjing uitleg

Alles en iedereen heeft zijn eigen ritme. Twijfel niet en haast je niet.


Vierde lijn - I Tjing uitleg

Een heldere en gezonde innerlijke wereld brengt geluk. Je acties dienen gericht te zijn om deze innerlijke wereld goed te onderhouden.


Vijfde lijn - I Tjing uitleg

Intuitieve wijsheid is een heilig kado. Het is sterker dan rationele wijsheid, dat enkel een dienstbare rol dient te hebben.


Zesde lijn - I Tjing uitleg

Inferieure elementen zijn als onkruid, ze hebben de neiging om terug te groeien. Transformatie kost tijd. Vier de kleine winsten die gemaakt worden. Geluk.


Het I Tjing hexagram bestaat uit twee trigrammen. Boven Tui - Meer en onder Li - Vuur.


Meer hexagrammen Trigrammen Terug naar I Tjing Terug naar de hoofdpagina