I Tjing Hexagram | Waarzegging - je toekomst gratis voorspeld!

I Tjing Hexagram | Waarzegging.nl

I Tjing betekenis

De interpretatie van de I Tjing is belangrijk omdat het een wegwijzer is voor je toekomst. De waarzegger legt je uit hoe je je voordeel doet met de I Tjing en het boek der veranderingen. Hoe beter je de I Tjing begrijpt hoe meer je hebt aan de resultaten van het orakel!

Aub, like ons op (i-tjing-betekenis: 4 uit 5 gebaseerd op 1 beoordelingen.)Betekenis I Tjing hexagrammen

I Tjing Hexagram 5: Hsü - Wachten


Hsü - Wachten wijst erop dat alles komt wanneer de tijd juist is. Alles heeft voeding nodig, maar we kunnen het niet controleren. We dienen te wachten op het juiste moment.


I Tjing interpretatie / Het Oordeel

Als je deze I Tjing hexagram hebt gegooid met het orakel dan betekent dat: als je met een juiste houding wacht dan zal de juiste oplossing ook verschijnen. Het is tijd voor geduld en bewust zijn van je innerlijke waarheid.


Verwar wachten niet met hopen. Innerlijke zekerheid dient aanwezig te zijn om geluk te creëren. Zwakheid en ongeduld zijn nutteloos. Innerlijke zekerheid maakt het wachten plezierig. Gun dat wat er is om zich op een natuurlijk manier te ontwikkelen.


Betekenis van de I Tjing lijnen

Een I Tjing hexagram bestaat uit zes lijnen. Als deze lijnen veranderend zijn dan dien je deze mee te nemen in je I Tjing advies.


De onderste I Tjing lijn staat voor de realiteit, dat wat is. De tweede lijn staat voor verbinding met anderen. Oorzak en gevolg, hoe reageer jij?

De derde lijn richt zich op emoties en hoe daar mee om te gaan. De vierde lijn is gerelateerd aan het maken van keuzes om zo op het juiste pad te blijven. De vijfde lijn vertegenwoordigt het organiserende aspect van de dingen.

Het gaat over leiderschap, het opvolgen van idealen en het maken van plannen. De I Tjing bovenste lijn heeft te maken met spiritualiteit. Het geloof, de tao en meer.


Eerste lijn - I Tjing uitleg

Alle mogelijkheden blijven open. Gevaar is niet aanwezig, tegelijkertijd ligt er wel een uitdaging in de toekomst. Probeer een plezierig leven te leiden zonder teveel onrust.


Tweede lijn - I Tjing uitleg

Gevaar komt langzaam dichterbij. Degen die rustig handelt zal geluk creëren.


Derde lijn - I Tjing uitleg

Wees voorzichtig aangezien de situatie kwetsbaar is. Keer terug naar je eigen principes. Laat anderen geen misbruik maken van de huidige kwetsbaarheid.


Vierde lijn - I Tjing uitleg

De situatie is erg gevaarlijk. Dit komt omdat de situatie is afgesloten van de bron. Het is niet mogelijk om naar voren of naar achteren te gaan. Sta vast als een rots en laat het lot beslissen. Keer terug naar nederigheid.


Vijfde lijn - I Tjing uitleg

Vrede breekt door gevaar heen. Gebruik je innerlijke kracht om je voordeel te doen met deze vredige momenten. Breid deze momenten keer op keer uit, dit brengt geluk.


Zesde lijn - I Tjing uitleg

Het lijkt erop dat het gevaar niet kan worden gekeerd. Het wachten is tenminste over. Houd je geest alert en omarm datgeen dat op je pad komt.


Het I Tjing hexagram bestaat uit twee trigrammen. Boven K'an - Water en onder Ch'ien - Hemel.


Meer hexagrammen Trigrammen Terug naar I Tjing Terug naar de hoofdpagina