I Tjing Hexagram | Waarzegging - je toekomst gratis voorspeld!

I Tjing Hexagram | Waarzegging.nl

I Tjing betekenis

De interpretatie van de I Tjing is belangrijk omdat het een wegwijzer is voor je toekomst. De waarzegger legt je uit hoe je je voordeel doet met de I Tjing en het boek der veranderingen. Hoe beter je de I Tjing begrijpt hoe meer je hebt aan de resultaten van het orakel!

Aub, like ons op (i-tjing-betekenis: 4 uit 5 gebaseerd op 1 beoordelingen.)Betekenis I Tjing hexagrammen

I Tjing Hexagram 50: Ting - de Spijspot


Ting - de Spijspot duidt op het voeden en onderhouden van de gemeenschap. Daarnaast betekent het ook aandacht voor voeding aan je innerlijke zelf en je spiritualiteit dat geluk brengt.


I Tjing interpretatie / Het Oordeel

Als je deze I Tjing hexagram hebt gegooid met het orakel dan betekent dat: richt je op de goede intenties die je hebt. Dit is de voeding die zo belangrijk is. De mensheid heeft de neiging om enkel op het resultaat gericht te zijn. Het start echter allemaal met de eerste creatie. Dit gebeurd van binnenuit, je eigen intenties.


De kwaliteit van het advies dat je krijgt is gerelateerd aan de kwaliteit van je gedachten. Als deze goed zijn dan zal dit goed advies aantrekken. Zijn ze slecht dan zullen ze slecht advies aantrekken.


Betekenis van de I Tjing lijnen

Een I Tjing hexagram bestaat uit zes lijnen. Als deze lijnen veranderend zijn dan dien je deze mee te nemen in je I Tjing advies.


De onderste I Tjing lijn staat voor de realiteit, dat wat is. De tweede lijn staat voor verbinding met anderen. Oorzak en gevolg, hoe reageer jij?

De derde lijn richt zich op emoties en hoe daar mee om te gaan. De vierde lijn is gerelateerd aan het maken van keuzes om zo op het juiste pad te blijven. De vijfde lijn vertegenwoordigt het organiserende aspect van de dingen.

Het gaat over leiderschap, het opvolgen van idealen en het maken van plannen. De I Tjing bovenste lijn heeft te maken met spiritualiteit. Het geloof, de tao en meer.


Eerste lijn - I Tjing uitleg

Zorg dat je je bevindt in een juiste omgeving. Een gezonde omgeving leidt makkelijker tot geluk.


Tweede lijn - I Tjing uitleg

Anderen kunnen je veroordelen als ze zich aangevallen voelen door jouw verlichting. Begrijp dat dit enkel egoïstische gedachtes zijn.


Derde lijn - I Tjing uitleg

Soms worden goede kwaliteiten niet direct herkend. Alles heeft z'n eigen ritme. Uiteindelijk zal geluk worden bereikt.


Vierde lijn - I Tjing uitleg

Ongeluk zal volgen als iemand niet capabel is. Als het niet duidelijk is of er goede kwaliteiten aanwezig zijn en echte toewijding mist dan zal dit leiden tot ongeluk.


Vijfde lijn - I Tjing uitleg

Door bescheiden te zijn zul je veel steun van anderen ontvangen. De superieure persoon wordt aangevuld door de minder begaafde personen om zo samen meer te bereiken.


Zesde lijn - I Tjing uitleg

Geluk zal volgen als alle goede kwaliteiten tot uiting komen zoals: vertrouwen, compassie, liefde, eerlijkheid, verbinding en vastberadenheid.


Het I Tjing hexagram bestaat uit twee trigrammen. Boven Li - Vuur en onder Sun - Wind.


Meer hexagrammen Trigrammen Terug naar I Tjing Terug naar de hoofdpagina