I Tjing Hexagram | Waarzegging - je toekomst gratis voorspeld!

I Tjing Hexagram | Waarzegging.nl

I Tjing betekenis

De interpretatie van de I Tjing is belangrijk omdat het een wegwijzer is voor je toekomst. De waarzegger legt je uit hoe je je voordeel doet met de I Tjing en het boek der veranderingen. Hoe beter je de I Tjing begrijpt hoe meer je hebt aan de resultaten van het orakel!

Aub, like ons op (i-tjing-betekenis: 4 uit 5 gebaseerd op 1 beoordelingen.)Betekenis I Tjing hexagrammen

I Tjing Hexagram 51: Chên - Het opwindende


Chên - Het Opwindende staat voor angst veroorzaken. Dit wordt ook weergegeven door de twee trigrammen, namelijk Donder. Gerichte aandacht is noodzakelijk om ongeluk te voorkomen.


I Tjing interpretatie / Het Oordeel

Als je deze I Tjing hexagram hebt gegooid met het orakel dan betekent dat: richt jezelf op overgave. Als iemand zich volledig kan overgeven en de situatie kan accepteren zoals deze is dan zal de persoon wederom creatief kunnen worden.


Als iemand wordt geleefd door zijn ego dan is deze persoon niet verbonden met zijn ware ik. Alle creativiteit stopt zodra iemand geen verbinding heeft met de bron. Het Opwindende zorgt ervoor dat je weer op het juiste pad terecht komt. Soms win je, soms leer je.


Betekenis van de I Tjing lijnen

Een I Tjing hexagram bestaat uit zes lijnen. Als deze lijnen veranderend zijn dan dien je deze mee te nemen in je I Tjing advies.


De onderste I Tjing lijn staat voor de realiteit, dat wat is. De tweede lijn staat voor verbinding met anderen. Oorzak en gevolg, hoe reageer jij?

De derde lijn richt zich op emoties en hoe daar mee om te gaan. De vierde lijn is gerelateerd aan het maken van keuzes om zo op het juiste pad te blijven. De vijfde lijn vertegenwoordigt het organiserende aspect van de dingen.

Het gaat over leiderschap, het opvolgen van idealen en het maken van plannen. De I Tjing bovenste lijn heeft te maken met spiritualiteit. Het geloof, de tao en meer.


Eerste lijn - I Tjing uitleg

Na de schok wordt er gelachen. Goed geluk.


Tweede lijn - I Tjing uitleg

Overgave. Accepteer het verlies. Uiteindelijk volgt geluk.


Derde lijn - I Tjing uitleg

Voorkom ongeluk door wijs te handelen. Reageer niet impulsief. Richt je aandacht bewust op het Nu.


Vierde lijn - I Tjing uitleg

Houd je egoïstische neigingen onder controle. Deze zullen enkel de weerstand die je voelt voeden. Observeer de neigingen als slecht gedachtes. Hierdoor zal de intensiteit van je weerstand afnemen.


Vijfde lijn - I Tjing uitleg

Herhaaldelijke schokken kunnen voorkomen. Om geluk te onderhouden op de lange termijn dien je loyaal te blijven aan juiste principes.


Zesde lijn - I Tjing uitleg

Als je innerlijke wereld is aangetast op een dusdanige manier door een schok dat er een grote disbalans is ontstaan, doe dan niks. Keer terug naar stilte en herstel eerst je innerlijke balans voordat je iets onderneemt.


Het I Tjing hexagram bestaat uit twee trigrammen. Beiden zijn Chên - Donder.


Meer hexagrammen Trigrammen Terug naar I Tjing Terug naar de hoofdpagina