I Tjing Hexagram | Waarzegging - je toekomst gratis voorspeld!

I Tjing Hexagram | Waarzegging.nl

I Tjing betekenis

De interpretatie van de I Tjing is belangrijk omdat het een wegwijzer is voor je toekomst. De waarzegger legt je uit hoe je je voordeel doet met de I Tjing en het boek der veranderingen. Hoe beter je de I Tjing begrijpt hoe meer je hebt aan de resultaten van het orakel!

Aub, like ons op (i-tjing-betekenis: 4 uit 5 gebaseerd op 1 beoordelingen.)Betekenis I Tjing hexagrammen

I Tjing Hexagram 52: Kên - het Stilhouden


Kên - het Stilhouden geeft aan dat het noodzakelijk is om af en toe te stoppen en tijd te nemen om te reflecteren. Stilte door middel van meditatie of door intens bewust zijn van het Nu.


I Tjing interpretatie / Het Oordeel

Als je deze I Tjing hexagram hebt gegooid met het orakel dan betekent dat: richt je op stilte. Stop de tijd. Zonder tijd is er geen verleden of toekomst, enkel het Nu. In het Nu is het ego machteloos en is enkel je innerlijke ik aanwezig.


Maak verbinding met je hogere ik, de universele waarheid. In deze staat van zijn waar egoïstische neigingen niet aanwezig zijn, is alles 1. Ego is slechts een illusie van de geest en kan enkel door tijd overleven. Focus op het Nu, op Zijn.


Betekenis van de I Tjing lijnen

Een I Tjing hexagram bestaat uit zes lijnen. Als deze lijnen veranderend zijn dan dien je deze mee te nemen in je I Tjing advies.


De onderste I Tjing lijn staat voor de realiteit, dat wat is. De tweede lijn staat voor verbinding met anderen. Oorzak en gevolg, hoe reageer jij?

De derde lijn richt zich op emoties en hoe daar mee om te gaan. De vierde lijn is gerelateerd aan het maken van keuzes om zo op het juiste pad te blijven. De vijfde lijn vertegenwoordigt het organiserende aspect van de dingen.

Het gaat over leiderschap, het opvolgen van idealen en het maken van plannen. De I Tjing bovenste lijn heeft te maken met spiritualiteit. Het geloof, de tao en meer.


Eerste lijn - I Tjing uitleg

Onderneem geen actie. Begrijp dat de weerstand die je voelt van binnenuit komt.


Tweede lijn - I Tjing uitleg

Observeer je verlangen om te handelen. Observeer het verlangen van anderen om jou in beweging te zetten. Werk vanuit je eigen kracht.


Derde lijn - I Tjing uitleg

Probeer zaken niet te forceren. Accepteer wat er is. Als je je ongelukkig voelt, observeer dat gevoel dan. Door het gevoel te observeren zul je merken dat het in intensiteit afneemt. Alles komt en alles gaat.


Vierde lijn - I Tjing uitleg

Balanceer je geest en hart. Een hart dat rustig is heeft een positief effect op je lichaam.


Vijfde lijn - I Tjing uitleg

Wees voorzichtig met wat je zegt. Een dwaas spreekt, een slappeling zwijgt en een wijs persoon luistert.


Zesde lijn - I Tjing uitleg

Volhard in rust. Niet enkel in daden, maar ook in gedachten. Rust en mindfulness behoren aan de nobele.


Het I Tjing hexagram bestaat uit twee trigrammen. Beiden zijn Kên - Berg.


Meer hexagrammen Trigrammen Terug naar I Tjing Terug naar de hoofdpagina