I Tjing Hexagram | Waarzegging - je toekomst gratis voorspeld!

I Tjing Hexagram | Waarzegging.nl

I Tjing betekenis

De interpretatie van de I Tjing is belangrijk omdat het een wegwijzer is voor je toekomst. De waarzegger legt je uit hoe je je voordeel doet met de I Tjing en het boek der veranderingen. Hoe beter je de I Tjing begrijpt hoe meer je hebt aan de resultaten van het orakel!

Aub, like ons op (i-tjing-betekenis: 4 uit 5 gebaseerd op 1 beoordelingen.)Betekenis I Tjing hexagrammen

I Tjing Hexagram 54: Kuei Mei - het huwende Meisje


Kên - het huwende Meisje staat voor discipline en juist gedrag. Het hexagram laat ons zien dat relaties gebaseerd moeten zijn op een solide basis om te overleven.


I Tjing interpretatie / Het Oordeel

Als je deze I Tjing hexagram hebt gegooid met het orakel dan betekent dat: richt je aandacht op hoe relaties en sociale systemen werken. Affectie is van belang in relaties en zorgt voor emotionele stabiliteit.


Affectie leidt to vereniging en emotionele stabiliteit zorgt ervoor dat je je niet meer identificeert met egoïstisch gedrag zoals verlangen tot erkenning, verlangen voor aandacht etcetera.

Zorg ervoor dat je relaties gebaseerd zijn op duidelijke en juiste principes en besteed aandacht aan ze waardoor ze groeien.


Betekenis van de I Tjing lijnen

Een I Tjing hexagram bestaat uit zes lijnen. Als deze lijnen veranderend zijn dan dien je deze mee te nemen in je I Tjing advies.


De onderste I Tjing lijn staat voor de realiteit, dat wat is. De tweede lijn staat voor verbinding met anderen. Oorzak en gevolg, hoe reageer jij?

De derde lijn richt zich op emoties en hoe daar mee om te gaan. De vierde lijn is gerelateerd aan het maken van keuzes om zo op het juiste pad te blijven. De vijfde lijn vertegenwoordigt het organiserende aspect van de dingen.

Het gaat over leiderschap, het opvolgen van idealen en het maken van plannen. De I Tjing bovenste lijn heeft te maken met spiritualiteit. Het geloof, de tao en meer.


Eerste lijn - I Tjing uitleg

Respect de rangorde in relaties. Breek niet zomaar in op een bestaand systeem zonder de huidige rangorde te begrijpen, anders zal ongeluk volgen.


Tweede lijn - I Tjing uitleg

Het resultaat in de uiterlijke wereld lijkt niet voorspoedig. Door loyaal te blijven aan je innerlijke wereld zal geluk volgen.


Derde lijn - I Tjing uitleg

Te graag iets wensen zal niet het gewenste resultaat brengen. Ongeluk.


Vierde lijn - I Tjing uitleg

Cultiveer een pure innerlijke wereld. Degene die loyaal blijft aan deze puurheid zal geluk ontvangen.


Vijfde lijn - I Tjing uitleg

Degene die met gratie en sier kan handelen, juist in een vervelende situatie is echt wijs en superieur. Geluk.


Zesde lijn - I Tjing uitleg

Als juiste actie niet gebaseerd is op juiste principes dan zal deze oppervlakkigheid worden afgestrafd. Ongeluk zal volgen.


Het I Tjing hexagram bestaat uit twee trigrammen. Boven is Chên - Donder en onder is Tui - Meer.


Meer hexagrammen Trigrammen Terug naar I Tjing Terug naar de hoofdpagina