I Tjing Hexagram | Waarzegging - je toekomst gratis voorspeld!

I Tjing Hexagram | Waarzegging.nl

I Tjing betekenis

De interpretatie van de I Tjing is belangrijk omdat het een wegwijzer is voor je toekomst. De waarzegger legt je uit hoe je je voordeel doet met de I Tjing en het boek der veranderingen. Hoe beter je de I Tjing begrijpt hoe meer je hebt aan de resultaten van het orakel!

Aub, like ons op (i-tjing-betekenis: 4 uit 5 gebaseerd op 1 beoordelingen.)Betekenis I Tjing hexagrammen

I Tjing Hexagram 56: Lû - de Zoekende


Lû - de Zoekende duidt op het onbekende benaderen. We zijn allen vreemdelingen in deze wereld en daarom moeten we ons gedragen als gasten. Dit doen we door juist gedrag te vertonen. Weest bescheiden, loyaal, vertrouwenswaardig etcetera.


I Tjing interpretatie / Het Oordeel

Als je deze I Tjing hexagram hebt gegooid met het orakel dan betekent dat: richt je op de weg die je bewandeld. De zoeker heeft geen thuis en moet daarom zeker weten dat hij de goede kant op gaat. Richt je op je innerlijke waarheid, die je de weg zal wijzen.


De volgende stap is om voldoende bewust en aanwezig te zijn om het juiste pad te blijven volgen. Geluk zal je toekomen als je het pad volgt met toewijding.


Betekenis van de I Tjing lijnen

Een I Tjing hexagram bestaat uit zes lijnen. Als deze lijnen veranderend zijn dan dien je deze mee te nemen in je I Tjing advies.


De onderste I Tjing lijn staat voor de realiteit, dat wat is. De tweede lijn staat voor verbinding met anderen. Oorzak en gevolg, hoe reageer jij?

De derde lijn richt zich op emoties en hoe daar mee om te gaan. De vierde lijn is gerelateerd aan het maken van keuzes om zo op het juiste pad te blijven. De vijfde lijn vertegenwoordigt het organiserende aspect van de dingen.

Het gaat over leiderschap, het opvolgen van idealen en het maken van plannen. De I Tjing bovenste lijn heeft te maken met spiritualiteit. Het geloof, de tao en meer.


Eerste lijn - I Tjing uitleg

Ongeluk zal het resultaat zijn als je je aandacht richt op onbelangrijke zaken. Blijf geconcentreerd op goede kwaliteiten.


Tweede lijn - I Tjing uitleg

Het uiten van bescheidenheid en nederigheid zal sterke mensen aantrekken.


Derde lijn - I Tjing uitleg

De situatie kan tot onleuk leiden als egoïstisch gedrag niet wordt vervangen door bescheidenheid en nederigheid.


Vierde lijn - I Tjing uitleg

Vrede aan de buitenkant en vrede van binnenuit zijn niet hetzelfde. Hoewel iemand van buitenaf vredig kan lijken kan deze persoon van binnen erg onrustig zijn.


Vijfde lijn - I Tjing uitleg

Als iemand oprecht blijft ten aanzien van zijn eigen principes dan kan deze persoon uitdagingen goed aan. Geluk.


Zesde lijn - I Tjing uitleg

Ongeluk is een resultaat van onoplettendheid.


Het I Tjing hexagram bestaat uit twee trigrammen. Boven is Li- Vuur en onder is Kên - Berg.


Meer hexagrammen Trigrammen Terug naar I Tjing Terug naar de hoofdpagina