I Tjing Hexagram | Waarzegging - je toekomst gratis voorspeld!

I Tjing Hexagram | Waarzegging.nl

I Tjing betekenis

De interpretatie van de I Tjing is belangrijk omdat het een wegwijzer is voor je toekomst. De waarzegger legt je uit hoe je je voordeel doet met de I Tjing en het boek der veranderingen. Hoe beter je de I Tjing begrijpt hoe meer je hebt aan de resultaten van het orakel!

Aub, like ons op (i-tjing-betekenis: 4 uit 5 gebaseerd op 1 beoordelingen.)Betekenis I Tjing hexagrammen

I Tjing Hexagram 58: De vrolijke - Meer


De vrolijke - Meer staat voor vrolijkheid. Dit hexagram bestaat uit twee trigrammen namelijk Tui - Meer. Echte vrolijkheid is gebaseerd op kracht en vrede van binnenuit wat zich zal manifesteren in de buitenwereld als zachtaardigheid en inspiratie.


I Tjing interpretatie / Het Oordeel

Als je deze I Tjing hexagram hebt gegooid met het orakel dan betekent dat: richt je op het uiten van vrolijkheid zodat het zich verspreidt in je omgeving. Geluk neemt toe als het totale niveau van vrolijkheid toeneemt.


Duurzame vrolijkheid is enkel mogelijk als het gebaseerd is op een solide basis. Deze basis bestaat uit gezonde principes die voortkomen uit de kern. Richt je op je innerlijke vrede en acceptatie om echte vrolijkheid te laten groeien.


Betekenis van de I Tjing lijnen

Een I Tjing hexagram bestaat uit zes lijnen. Als deze lijnen veranderend zijn dan dien je deze mee te nemen in je I Tjing advies.


De onderste I Tjing lijn staat voor de realiteit, dat wat is. De tweede lijn staat voor verbinding met anderen. Oorzak en gevolg, hoe reageer jij?

De derde lijn richt zich op emoties en hoe daar mee om te gaan. De vierde lijn is gerelateerd aan het maken van keuzes om zo op het juiste pad te blijven. De vijfde lijn vertegenwoordigt het organiserende aspect van de dingen.

Het gaat over leiderschap, het opvolgen van idealen en het maken van plannen. De I Tjing bovenste lijn heeft te maken met spiritualiteit. Het geloof, de tao en meer.


Eerste lijn - I Tjing uitleg

Het enige moment is nu. Koppel jezelf los van verlangens die worden gevoed door je ego. Innerlijke vrede vinden in dit moment brengt geluk en vrolijkheid.


Tweede lijn - I Tjing uitleg

Veel pleziertjes die wij kennen zijn niet juist voor een verlicht persoon. Echt geluk volgt pas wanneer je in staat bent deze oppervlakkige pleziertjes niet aantrekkelijk te vinden.


Derde lijn - I Tjing uitleg

Echte vrolijkheid komt van binnenuit. Als iemand vergeet dit te voeden dan kan het ook niet groeien.


Vierde lijn - I Tjing uitleg

Besluiteloosheid blokkeert innerlijke vrede. Zonder innerlijke vrede kan echt geluk niet ontstaan.


Vijfde lijn - I Tjing uitleg

Wees voorzichtig dat ontbindende krachten je niet beïnvloeden. Wees bewust van deze krachten zodat je jezelf kan beschermen. Als je dit lukt zal geluk volgen.


Zesde lijn - I Tjing uitleg

Ongeluk wordt veroorzaak als iemand ontvankelijk is voor oppervlakkige vleierij.


Het I Tjing hexagram bestaat uit twee trigrammen. Beiden zijn Tui - Meer.


Meer hexagrammen Trigrammen Terug naar I Tjing Terug naar de hoofdpagina