I Tjing Hexagram | Waarzegging - je toekomst gratis voorspeld!

I Tjing Hexagram | Waarzegging.nl

I Tjing betekenis

De interpretatie van de I Tjing is belangrijk omdat het een wegwijzer is voor je toekomst. De waarzegger legt je uit hoe je je voordeel doet met de I Tjing en het boek der veranderingen. Hoe beter je de I Tjing begrijpt hoe meer je hebt aan de resultaten van het orakel!

Aub, like ons op (i-tjing-betekenis: 4 uit 5 gebaseerd op 1 beoordelingen.)Betekenis I Tjing hexagrammen

I Tjing Hexagram 60: Chieh - Beperking


Chieh - Beperking staat voor het stellen van praktische limieten in je leven. Balans tussen alle aspecten van het leven brengt geluk. De solide basis van deze praktische limieten dienen gebaseerd te zijn op juiste principes zoals bescheidenheid, sereniteit, vertrouwen en liefde.


I Tjing interpretatie / Het Oordeel

Als je deze I Tjing hexagram hebt gegooid met het orakel dan betekent dat: richt je op leiding. Leven zonder een doel en een pad brengt verwarring en ongeluk.


Tegelijkertijd kunnen teveel regels de natuurlijke stroom van het leven blokkeren. Grenzen moeten effectief zijn. Als je economisch kan leven in normale tijden, dan ben je ook voorbereid op mindere tijden. Grenzen dienen schade te voorkomen.


Betekenis van de I Tjing lijnen

Een I Tjing hexagram bestaat uit zes lijnen. Als deze lijnen veranderend zijn dan dien je deze mee te nemen in je I Tjing advies.


De onderste I Tjing lijn staat voor de realiteit, dat wat is. De tweede lijn staat voor verbinding met anderen. Oorzak en gevolg, hoe reageer jij?

De derde lijn richt zich op emoties en hoe daar mee om te gaan. De vierde lijn is gerelateerd aan het maken van keuzes om zo op het juiste pad te blijven. De vijfde lijn vertegenwoordigt het organiserende aspect van de dingen.

Het gaat over leiderschap, het opvolgen van idealen en het maken van plannen. De I Tjing bovenste lijn heeft te maken met spiritualiteit. Het geloof, de tao en meer.


Eerste lijn - I Tjing uitleg

Beperkingen zijn aanwezig ten aanzien van een bepaald verlangen. Onderzoek of deze beperkingen echt zijn. Laat je niet verleiden tot dwangmatig handelen, want dit leidt tot ongeluk.


Tweede lijn - I Tjing uitleg

Treuzel niet met in actie komen als de tijd rijp is. Pak het moment en geluk zal volgen.


Derde lijn - I Tjing uitleg

Degene die zich richt op enkel pleziertjes en geen grenzen stelt zal ongeluk verkrijgen. Beoefen bescheidenheid.


Vierde lijn - I Tjing uitleg

Accepteer je beperkingen. Beoefen bewustzijn in het NU. Op deze manier kun je leren omgaan met je beperkingen.


Vijfde lijn - I Tjing uitleg

Alles begint van binnenuit. Als je grenzen wilt stellen aan anderen dien je eerst zelf uit te zoeken of je grenzen juist zijn. Doe je dit niet dan zal ongeluk volgen vanuit weerstand.


Zesde lijn - I Tjing uitleg

Grote beperkingen worden niet getolereerd. Hoe meer vastbesloten iemand is ze toch te negeren hoe groter het ongeluk zal zijn.


Het I Tjing hexagram bestaat uit twee trigrammen. Boven K'an - Water en beneden Tui - Meer.


Meer hexagrammen Trigrammen Terug naar I Tjing Terug naar de hoofdpagina