I Tjing Hexagram | Waarzegging - je toekomst gratis voorspeld!

I Tjing Hexagram | Waarzegging.nl

I Tjing betekenis

De interpretatie van de I Tjing is belangrijk omdat het een wegwijzer is voor je toekomst. De waarzegger legt je uit hoe je je voordeel doet met de I Tjing en het boek der veranderingen. Hoe beter je de I Tjing begrijpt hoe meer je hebt aan de resultaten van het orakel!

Aub, like ons op (i-tjing-betekenis: 4 uit 5 gebaseerd op 1 beoordelingen.)Betekenis I Tjing hexagrammen

I Tjing Hexagram 61: Chung Fu - Innerlijke waarheid


Chieh - Beperking staat voor ontvankelijkheid voor de innerlijke waarheid. Onvankelijkheid is Yin energie en dat houdt in dat het hart vrij is van oordeel en openstaat voor de waarheid. In dit hexagram komen zowel de Scheppende, creërende kracht als de ontvankelijke kracht voor.


I Tjing interpretatie / Het Oordeel

Als je deze I Tjing hexagram hebt gegooid met het orakel dan betekent dat: richt je aandacht op het cultiveren van je innerlijke waarheid voordat je deze tot uiting brengt in de buitenwereld. De juiste manier vinden om mensen te benaderen zal leiden tot geluk. Hoe lastiger de situatie of de persoon waar je mee te maken hebt, hoe belangrijker het is om je eigen ego opzij te zetten. Dat betekent, oordeel, angst, verlangen etcetera.


Probeer eerst de ander te begrijpen. De tweede stap is dat de andere jou begrijpt. Ook al gaat de ander duidelijk buiten zijn boekje. Wees een licht niet een rechter.


Betekenis van de I Tjing lijnen

Een I Tjing hexagram bestaat uit zes lijnen. Als deze lijnen veranderend zijn dan dien je deze mee te nemen in je I Tjing advies.


De onderste I Tjing lijn staat voor de realiteit, dat wat is. De tweede lijn staat voor verbinding met anderen. Oorzak en gevolg, hoe reageer jij?

De derde lijn richt zich op emoties en hoe daar mee om te gaan. De vierde lijn is gerelateerd aan het maken van keuzes om zo op het juiste pad te blijven. De vijfde lijn vertegenwoordigt het organiserende aspect van de dingen.

Het gaat over leiderschap, het opvolgen van idealen en het maken van plannen. De I Tjing bovenste lijn heeft te maken met spiritualiteit. Het geloof, de tao en meer.


Eerste lijn - I Tjing uitleg

Geluk voor degene die trouw is aan zijn kernwaarden. Laat negatieve egoïstische gedachtepatronen los.


Tweede lijn - I Tjing uitleg

De heelheid van je innerlijke waarheid reflecteert zichzelf in de buitenwereld. Het wordt gecommuniceerd naar anderen. Richt jezelf op de universele waarheid en het zal opgepakt worden door anderen.


Derde lijn - I Tjing uitleg

Let op dat je niet te afhankelijk wordt van je omgeving. Geluk volgt enkel als je eigen ik goed is verankerd.


Vierde lijn - I Tjing uitleg

Let erop dat je niet te trots bent op je geboekte successen. Dit leidt uiteindelijk tot ongeluk.


Vijfde lijn - I Tjing uitleg

Innerlijke vrede dient helder en duidelijk te zijn anders zal deze niet tot eenheid leiden. Het kan eenheid creëren als je eigen waarheid volgt. Anderen zullen jou volgen.


Zesde lijn - I Tjing uitleg

Do not try to force others in accepting the truth. Everyone holds its own truth. Everyone has its own rhythm. Accept this and good fortune will follow.


Het I Tjing hexagram bestaat uit twee trigrammen. . Boven Sun - Wind en beneden Tui - Meer.


Meer hexagrammen Trigrammen Terug naar I Tjing Terug naar de hoofdpagina