I Tjing Hexagram | Waarzegging - je toekomst gratis voorspeld!

I Tjing Hexagram | Waarzegging.nl

I Tjing betekenis

De interpretatie van de I Tjing is belangrijk omdat het een wegwijzer is voor je toekomst. De waarzegger legt je uit hoe je je voordeel doet met de I Tjing en het boek der veranderingen. Hoe beter je de I Tjing begrijpt hoe meer je hebt aan de resultaten van het orakel!

Aub, like ons op (i-tjing-betekenis: 4 uit 5 gebaseerd op 1 beoordelingen.)Betekenis I Tjing hexagrammen

I Tjing Hexagram 62: Hsiao Kuo - het Overwicht van het Kleine


Hsiao Kuo - het Overwicht van het Kleine geeft een situatie weer waar een slechte invloed zich manifesteert in de buitenwereld. Het duidt een lastige tijd aan. Door loyaal te blijven aan je innerlijke kracht kan geluk gevonden worden.


I Tjing interpretatie / Het Oordeel

Als je deze I Tjing hexagram hebt gegooid met het orakel dan betekent dat: richt jezelf op het trouw blijven aan de bron, je eigen zelf. Vertaalt naar menselijke relaties lijkt het erop dat iemand die niet capabel is veel invloed uitoefent en dit zal leiden tot ongeluk.


Meer generiek betekent het dat een slechte invloed teveel macht kan uitoefenen en dat leidt tot een disbalans. Het is belangrijk om integer, bescheiden en loyaal te handelen. Hierdoor zal de situatie positief veranderen.


Betekenis van de I Tjing lijnen

Een I Tjing hexagram bestaat uit zes lijnen. Als deze lijnen veranderend zijn dan dien je deze mee te nemen in je I Tjing advies.


De onderste I Tjing lijn staat voor de realiteit, dat wat is. De tweede lijn staat voor verbinding met anderen. Oorzak en gevolg, hoe reageer jij?

De derde lijn richt zich op emoties en hoe daar mee om te gaan. De vierde lijn is gerelateerd aan het maken van keuzes om zo op het juiste pad te blijven. De vijfde lijn vertegenwoordigt het organiserende aspect van de dingen.

Het gaat over leiderschap, het opvolgen van idealen en het maken van plannen. De I Tjing bovenste lijn heeft te maken met spiritualiteit. Het geloof, de tao en meer.


Eerste lijn - I Tjing uitleg

Kies het juiste moment. Vecht tegen de verleiding om snel te reageren. Geef je over aan niet actie om ongeluk te vermijden.


Tweede lijn - I Tjing uitleg

Dwangmatige actie is niet verstandig aangezien het zal leiden tot ongeluk. Richt je op bescheidenheid en gelijkwaardigheid.


Derde lijn - I Tjing uitleg

Oplettendheid is geadviseerd. Wees voorzichtig om je te laten leiden door je ego. Blijf loyaal aan je innerlijke waarheid.


Vierde lijn - I Tjing uitleg

Weersta de verleiding om te handelen, dit leidt tot ongeluk. Blijf alert en richt je aandacht naar binnen toe, wees geduldig.


Vijfde lijn - I Tjing uitleg

Beoefen bescheidenheid en gelijkwaardigheid. Dit zal anderen aantrekken wat noodzakelijk is om met z'n allen geluk te ontvangen.


Zesde lijn - I Tjing uitleg

Als iemand z'n doel voorbij schiet dan leidt dit tot vernedering. Keer terug naar je kern en zoek innerlijke vrede, bescheidenheid, liefde en vertrouwen.


Het I Tjing hexagram bestaat uit twee trigrammen. Boven Chên - Donderen onder Kên - Berg.


Meer hexagrammen Trigrammen Terug naar I Tjing Terug naar de hoofdpagina