I Tjing Hexagram | Waarzegging - je toekomst gratis voorspeld!

I Tjing Hexagram | Waarzegging.nl

I Tjing betekenis

De interpretatie van de I Tjing is belangrijk omdat het een wegwijzer is voor je toekomst. De waarzegger legt je uit hoe je je voordeel doet met de I Tjing en het boek der veranderingen. Hoe beter je de I Tjing begrijpt hoe meer je hebt aan de resultaten van het orakel!

Aub, like ons op (i-tjing-betekenis: 4 uit 5 gebaseerd op 1 beoordelingen.)Betekenis I Tjing hexagrammen

I Tjing Hexagram 7: Shih - het Leger


Shih - het Leger staat voor gevaar van binnenuit en gehoorzaamheid aan de buitenkant. Het wijst op de noodzaak om juist gedrag (gehoorzaamheid) te vertonen tijdens moeilijke tijden. Het ego is altijd op zoek naar gevecht, weerstand, zeker in tijden van chaos. Echte superioriteit blijkt uit het ondergeschikt maken van de slechte invloeden aan het hogere doel. Dit brengt geluk voor iedereen.


I Tjing interpretatie / Het Oordeel

Als je deze I Tjing hexagram hebt gegooid met het orakel dan betekent dat: een uitdaging staat voor je klaar. Of je zal slagen is afhankelijk hoe je jezelf positioneert zowel innerlijk als uiterlijk. Als eerlijkheid en volharding in de basis aanwezig zijn zal geluk volgen.


Begrijp dat zonder discipline het lastig is iets te bereiken. Tegelijkertijd zal deze discipline niet bereikt moeten worden door middel van druk. Laat het ontstaan vanuit innerlijke kracht.


Betekenis van de I Tjing lijnen

Een I Tjing hexagram bestaat uit zes lijnen. Als deze lijnen veranderend zijn dan dien je deze mee te nemen in je I Tjing advies.


De onderste I Tjing lijn staat voor de realiteit, dat wat is. De tweede lijn staat voor verbinding met anderen. Oorzak en gevolg, hoe reageer jij?

De derde lijn richt zich op emoties en hoe daar mee om te gaan. De vierde lijn is gerelateerd aan het maken van keuzes om zo op het juiste pad te blijven. De vijfde lijn vertegenwoordigt het organiserende aspect van de dingen.

Het gaat over leiderschap, het opvolgen van idealen en het maken van plannen. De I Tjing bovenste lijn heeft te maken met spiritualiteit. Het geloof, de tao en meer.


Eerste lijn - I Tjing uitleg

Zorg dat de zaak die je behartigt juist is. Iemand moet niet de strijd aangaan met een slechte zaak. Je ego zal daarmee zorgen voor een ongelukkige uitkomst.


Tweede lijn - I Tjing uitleg

De leider dient onderdeel te zijn van het leger. Hij moet zowel het goede als het slechte delen. Dit zorgt voor gelijkheid en balans.


Derde lijn - I Tjing uitleg

De situatie wordt geconfronteerd met slechte beslissingen. Tenzij het ego uit de vergelijking wordt gehaald zal dit leiden tot ongeluk. Blijf eerlijk aan jezelf.


Vierde lijn - I Tjing uitleg

Wanneer je geconfronteerd wordt met een superieure vijand dan is het wijs om je terug te trekken. Als je slechte invloeden aan het werk ziet zorg dan dat je ontkoppelt.


Vijfde lijn - I Tjing uitleg

Negativiteit is terug in de wereld. Alhoewel het verstandig lijkt om het te bestrijden is het verstandig om je terug te trekken en vanuit stilte de situatie te observeren alvorens actie te ondernemen.


Zesde lijn - I Tjing uitleg

De overwinning van de strijd zal enkel blijvend zijn als er voor de juiste zaak is gevochten. Deel de overwinning niet met inferieure invloeden, aangezien dan de macht misbruikt zal worden.


Boven K'un - Aarde en onder K'an - Water


Meer hexagrammen Trigrammen Terug naar I Tjing Terug naar de hoofdpagina