I Tjing Hexagram | Waarzegging - je toekomst gratis voorspeld!

I Tjing Hexagram | Waarzegging.nl

I Tjing betekenis

De interpretatie van de I Tjing is belangrijk omdat het een wegwijzer is voor je toekomst. De waarzegger legt je uit hoe je je voordeel doet met de I Tjing en het boek der veranderingen. Hoe beter je de I Tjing begrijpt hoe meer je hebt aan de resultaten van het orakel!

Aub, like ons op (i-tjing-betekenis: 4 uit 5 gebaseerd op 1 beoordelingen.)Betekenis I Tjing hexagrammen

I Tjing Hexagram 8: Pi - Saamhorigheid


Pi - Saamhorigheid richt zich op een sterke wil in combinatie met samen zijn. Bundelen is een belangrijk aspect van saamhorigheid. Degene die snapt dat verschillen elkaar aanvullen in plaats van dat het hindernissen zijn zullen de meeste voordelen ontvangen.


Echte saamhorigheid kan enkel ontstaan als de innerlijke waarheid wordt gerespecteerd. Degene die dit negeert zal geen duurzame saamhorigheid tot stand brengen.


I Tjing interpretatie / Het Oordeel

Als je deze I Tjing hexagram hebt gegooid met het orakel dan betekent dat: verlangen voor saamhorigheid is aanwezig. Het verlangt grootsheid en helderheid van geest om het te bereiken.


Het tot stand brengen van saamhorigheid zal ook leiden tot fases van angst, twijfel en onrust. Zorg dat je klaar bent voor deze uitdaging en zorg dat je innerlijke kracht voldoende aanwezig is.


Betekenis van de I Tjing lijnen

Een I Tjing hexagram bestaat uit zes lijnen. Als deze lijnen veranderend zijn dan dien je deze mee te nemen in je I Tjing advies.


De onderste I Tjing lijn staat voor de realiteit, dat wat is. De tweede lijn staat voor verbinding met anderen. Oorzak en gevolg, hoe reageer jij?

De derde lijn richt zich op emoties en hoe daar mee om te gaan. De vierde lijn is gerelateerd aan het maken van keuzes om zo op het juiste pad te blijven. De vijfde lijn vertegenwoordigt het organiserende aspect van de dingen.

Het gaat over leiderschap, het opvolgen van idealen en het maken van plannen. De I Tjing bovenste lijn heeft te maken met spiritualiteit. Het geloof, de tao en meer.


Eerste lijn - I Tjing uitleg

Oprechtheid is de basis voor langdurige relaties. Oprechtheid van binnenuit zal geluk aantrekken van buitenaf.


Tweede lijn - I Tjing uitleg

Blijf trouw aan jezelf. Als iemand contact zoekt met anderen zonder zijn eigen kernwaarden te respecteren dan verloochent hij zichzelf.


Derde lijn - I Tjing uitleg

Waak ervoor dat je niet in valse intimiteit wordt meegesleurd. Er schuilt gevaar in het samen brengen van mensen die niet in elkaars omgangssfeer passen. Blijf sociaal, maar kijk uit met intimiteit.


Vierde lijn - I Tjing uitleg

Blijf eerlijk aan jezelf en je principes. Dit leidt tot geluk.


Vijfde lijn - I Tjing uitleg

Cultiveer je eigen puurheid en kracht. Dit zal goede zaken aantrekken. Echte relatie vloeien voort uit juiste principes.


Zesde lijn - I Tjing uitleg

Zorg dat het startpunt juist is. Als het startpunt niet juist is zal het eind dat ook niet zijn. Richt je aandacht op elke stap die je neemt.


Boven K'an - Water en onder K'un - Aarde.


Meer hexagrammen Trigrammen Terug naar I Tjing Terug naar de hoofdpagina