I Tjing Hexagram | Waarzegging - je toekomst gratis voorspeld!

I Tjing Hexagram | Waarzegging.nl

I Tjing betekenis

De interpretatie van de I Tjing is belangrijk omdat het een wegwijzer is voor je toekomst. De waarzegger legt je uit hoe je je voordeel doet met de I Tjing en het boek der veranderingen. Hoe beter je de I Tjing begrijpt hoe meer je hebt aan de resultaten van het orakel!

Aub, like ons op (i-tjing-betekenis: 4 uit 5 gebaseerd op 1 beoordelingen.)Betekenis I Tjing hexagrammen

I Tjing Hexagram 9: Hsiao Ch'u - de temmende kracht van het Kleine


Hsiao Ch'u - de temmende kracht van het Kleine staat voor de kracht van het kleine. Dit hexagram vertegenwoordigt een situatie waarin een slechte kracht de goede krachten tegenhoudt.


I Tjing interpretatie / Het Oordeel

Als je deze I Tjing hexagram hebt gegooid met het orakel dan betekent dat: de creatieve kracht is aanwezig, echter wordt tegen gehouden door de zwakkere invloed. Haast je niet. Richt jezelf op het verwijderen van de hindernis met zachtheid. Geef aandacht aan je innerlijke zelf. In de buitenwereld zullen actie en weerstand niet nuttig zijn.


Beteugel de 'vijand' door vriendelijke dwang. Weet dat de situatie een goed einde kent; er is uitzicht op geluk. Maatregelen nemen om de huidige obstakels te verwijderen zijn nutteloos. Kies voor gematigde interventie.

xxx


Betekenis van de I Tjing lijnen

Een I Tjing hexagram bestaat uit zes lijnen. Als deze lijnen veranderend zijn dan dien je deze mee te nemen in je I Tjing advies.


De onderste I Tjing lijn staat voor de realiteit, dat wat is. De tweede lijn staat voor verbinding met anderen. Oorzak en gevolg, hoe reageer jij?

De derde lijn richt zich op emoties en hoe daar mee om te gaan. De vierde lijn is gerelateerd aan het maken van keuzes om zo op het juiste pad te blijven. De vijfde lijn vertegenwoordigt het organiserende aspect van de dingen.

Het gaat over leiderschap, het opvolgen van idealen en het maken van plannen. De I Tjing bovenste lijn heeft te maken met spiritualiteit. Het geloof, de tao en meer.


Eerste lijn - I Tjing uitleg

Weerhoud jezelf van doorzetten, dit leidt enkel tot weerstand. Keer terug naar het pad, je innerlijke pad. Het is wijs om niks te willen afdwingen.


Tweede lijn - I Tjing uitleg

Sta open voor alle mogelijkheden om terug te keren naar je kernwaarden. Laat je keuze gebaseerd zijn op je inuitie in plaats van je ratio.


Derde lijn - I Tjing uitleg

Wees voorzichtig om de situatie niet te forceren. Alhoewel het lijkt dat het juiste moment er is, zorg dat je niet te gretig bent. Plotselinge actie leidt tot ongeluk.


Vierde lijn - I Tjing uitleg

Als iemand verantwoordelijk is een machtig iemand te adviseren zorg dan dat dat juist gebeurd. Behandel anderen met respect.


Vijfde lijn - I Tjing uitleg

Loyaliteit komt tot uiting in een sterk persoon als vertrouwen en in een zwakker persoon als toewijding. Gedeelde loyaliteit leidt tot geweldig succes.


Zesde lijn - I Tjing uitleg

Er schuilt gevaar in rusteloosheid. Succes is dichtbij, alhoewel het gevaarlijk is te geloven dat iemand al zijn doelen heeft bereikt. Om verder te gaan leidt tot ongeluk.


Boven Sun - Wind en onder Ch'ien - Hemel.


Meer hexagrammen Trigrammen Terug naar I Tjing Terug naar de hoofdpagina